Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Kuljetusalan ammattitutkinto (AT)

Palvelualat

Syvennä osaamistasi kuljetusalan ammattitutkinnolla!

Kuljetusalan ammattilaisena tunnet ajoneuvosi kuin omat taskusi ja pärjäät tien päällä turvallisesti kelillä kuin kelillä. Ammattitaitoosi kuuluu ajoneuvon kuljetus, kuormaaminen ja kuormankäsittely. Tunnet luvat, lait ja säädökset, hallitset ajamiseen liittyvän tietotekniikan, asiakaspalvelutaidot ja osaat ajaa huolellisen ennakoivasti yllättävissäkin olosuhteissa. Tutkinnon suorittaneena voit toimia myös työnjohdollisissa tehtävissä.

Keudassa opiskelet joustavasti, mikä tarkoittaa sitä, että aiempi alan osaamisesi tullaan huomioimaan eduksesi. Pääset opiskeluaikana mukaan luokka-, halli- sekä ajo-opetukseen kokeneiden opettajien opastuksella. Pääset myös verkostoitumaan muiden alan ammattilaisten kanssa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Ammattitaito kuljetusalalla
 • Vastuullisuus ja joustavuus
 • Luotettavuus

Työllistyminen

Tutkinnosta valmistuttuasi voit toimia kuljettajana erityistä osaamista vaativissa tehtävissä esim. erikoiskuljetuksissa, säiliökuljetuksissa tai asennuskuljetuksissa. Sinulla on myös valmiudet toimia työnjohdollisissa tehtävissä korjaamoilla ja terminaaleissa.

Toteutusvaihtoehdot

Ilta-monimuotokoulutus | Kerava Sarviniitynkatu
Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetusta on korkeintaan neljänä iltana viikossa (klo 14-20).

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Koulutuksen voi aloittaa joustavasti.

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.

Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.

Kysy lisää hakeutumisesta: hakeutumispalvelut(a)keuda.fi | 09 2738 3700

Tutkinnon suorittaminen

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti

Suoritat tutkinnon tai tutkinnon osat näytöillä ja osaamista voit hankkia esimerkiksi oppisopimuksella, koulutussopimuksella tai oman työn ohessa.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin 1 vuosi). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli sinulla on jo tarvittava ammattitaito.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Monimuotokoulutus edellyttää kuljetusalan työpaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Kuljetusalan ammattitutkintoon hakeutuvalta edellytetään C-ajo-oikeutta ja työkokemusta raskaan ajoneuvon ammattikuljettajana. Työnjohdon osaamisalalla edellytetään tuntemusta terminaalien logistiikasta/ korjaamoiden toiminnasta. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään lisäksi CE-ajo-oikeuteen vaadittavaa terveyden tilaa. Ajokorttiotteesta tarkistetaan, että koulutukseen osallistuvalla on ammattikuljettajalle soveltuva ajohistoria.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

 • insuliinihoitoinen diabetes
 • epilepsia tai muut tasapainoelimistön sairaudet ja toimintahäiriöt
 • sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei voida korjata apuvälineillä
 • sydän- ja verenkiertoelinten sairaus
 • fyysisen kuormituksen sietoa ja ulkotyössä selviytymistä rajoittava hengityselinten sairaus
 • tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
 • munuaissairaudet
 • psyykkinen sairaus, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 300 euroa.

Tämän lisäksi opiskelijalle tulee tarpeiden mukaan maksettavaksi erillispätevyyskortit (max 80 €) ja viranomaismaksut (max 250 €) sekä kirjakuluja (n. 150 €).

Toimipiste
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Sari Roininen

040 174 5552

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi