Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto (EAT)

Terveys- ja hyvinvointialat

Suorita oppisopimuksella työvalmennuksen osaamisala tai vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalasta valinnainen tutkinnon osa!

Työvalmennuksen osaamisala toteutetaan yhteistyössä Keudan ja Ammattiopisto LIVEn kanssa oppisopimuskoulutuksena ja se on suunnattu alueen kuntien työvalmennuksessa toimiville ja muille työhönvalmennusosaamista työssään tarvitseville työntekijöille.

Työvalmentajana toteutat työvalmennuksen asiakasprosessin sekä toimit työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa.

Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisala toteutetaan yhteistyössä Keudan ja Suomen Diakoniaopiston kanssa oppisopimuskoulutuksena. 

Vammaisalan erityisohjaajana osaat edistää autismin kirjon henkilöiden osallisuutta ja hyvinvointia, mielenterveyttä ja psykososiaalista hyvinvointia tai vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuutta ja hyvinvointia.

Työllistyminen

Toimit asiantuntijana asiakkaan kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä esimerkiksi kunnissa, oppilaitoksissa, vakuutusyhtiöissä ja yksityisellä sektorilla.

Toteutusvaihtoehdot

Työvalmennuksen osaamisala Oppisopimus | Päivä-monimuotokoulutus | Kerava Keskikatu

Aikataulu

 • Asiantuntijana toiminen 17.9.2020 ja verkko-opetusta
 • Työvalmennus asiakasprosessissa 22.10.2020, 19.11.2020, 10.12.2020 ja 21.1.2021 ja verkko-opetusta
 • Työelämäasiantuntijuus työvalmennuksessa 4.3.2021, 8.4.2021, 6.-7.5.2021 ja verkko-opetusta
 • Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen 9.9.2021,14.10.2021,11.11.2021, 9.12.2021 ja verkko-opetusta

Opetusta Keskikadun toimipisteessä on torstaisin klo 9-16.

Lisätietoja toteutuksesta

Sirpa Tuomisto, p. 040 174 4455, sirpa.tuomisto@keuda.fi
Liisa Kimpimäki, p. 040 627 7699, liisa.kimpimaki@inlive.fi

Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisala, valinnainen tutkinnon osa: Autismin kirjon henkilöiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen osa ( 40 osp) | Oppisopimus | Päivä-monimuotokoulutus | Tuusula Kirkkotie

Aikataulu

 • 18.2.2021, klo: 12-16
 • 25.3.2021, klo: 12-16
 • 22.4.2021, klo: 12-16
 • 20.5.2021, klo: 12-16

Koulutus toteutetaan verkossa sisältäen luentoja, ryhmäkeskusteluja sekä omaan työhön/työyhteisöön liittyviä tehtäviä. Luennot järjestetään LIVE-lähetyksinä kerran kuussa alkaen 18.2.2021.
Lopuksi tehdään tutkinnon osaan liittyvä näyttö omalla työpaikalla. 

Lisätietoja toteutuksesta

Sirpa Tuomisto, p. 040 174 4455, sirpa.tuomisto@keuda.fi

Hakeutuminen

Jatkuva haku

 • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä oppisopimuksen hakulomakkeella.
 • Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.
 • Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse kahden viikon kuluessa ja teemme alkuhaastattelun. Kun varmistumme, että tutkinto on sinulle soveltuva, sovimme ajan opintojen henkilökohtaistamista varten. Siinä sinulle laaditaan henkilökohtainen opinto-ohjelma, joka sisältää suunnitelman tutkinnon suorittamisesta ja lähiopetuksesta.

Tutkinnon suorittaminen

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti

Suoritat tutkinnon tai tutkinnon osat näytöillä ja osaamista hankit oppisopimuksella.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin opiskelu kestää n. 1 - 1,5 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli sinulla on jo tarvittava ammattitaito.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Oppisopimuskoulutus edellyttää opiskelujen ajaksi alan työpaikkaa, jossa osaamista hankitaan. Koulutus on tarkoitettu työvalmennuksessa toimiville ja muille työhönvalmennusosaamista työssään tarvitseville työntekijöille.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

 • sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten psykoottistasoinen oireilu tai vakavasti toimintakykyä laskeva masennus
 • vakava sosiaalisten tilanteiden pelkotila tai viittomisen estävä sairaus tai vamma
 • muu sairaus tai vamma, joka vaarantaa opiskelijan oman tai muiden käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistuvien tai niissä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on maksutonta.
Tarvitset koulutuspäiviin oman kannettavan tietokoneen.

Toimipiste
Keskikatu 3 , Kerava

Yhteyshenkilöt

Asiakkuuspäällikkö

Sosiaali- ja terveys-, kasvatus- ja ohjaus-, hius- ja kauneusalat

Sirpa Tuomisto

040 174 4455

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi