Kuvataidelinja, Kansanopisto

Yleissivistävä koulutus

Kansanopistokoulutuksen ajankohta

3.9.2018-30.4.2019

Moduuli 1: 3.9.2018-16.11.2018

Moduuli 2: 19.11.2018-15.2.2019

Moduuli 3: 25.2.-30.4.2019

Hakuaika

Hakuaika on päättynyt.

Koulutuspaikka

Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

 

Kuvataidelinja - Yksilöllinen opetus antaa mahdollisuuden omien tavoitteiden pohdintaan

Kuvataiteeseen keskittyvä moduulimuotoinen opintolinja sulautuu aiemman ”Kuvataiteen ja visuaalisen viestinnän linjan” paikalle kansanopiston koulutustarjonnassa. Kahdeksan kuukautta kestävällä kansanopistolinjalla opiskelijalle tarjotaan monipuolinen paletti kuvataiteen perusteista ja keskeisimmistä työmenetelmistä. Linja soveltuukin hyvin alan jatko-opintoja suunnittelevalle.

Työskentelyssä noudatetaan alan ammatillisen koulutuksen työtapaa ja linjan opettajat ovat ammattitaiteilijoita. Työskentelypainotteinen opiskelu keskittyy erityisesti piirustukseen, maalaukseen, taidegrafiikkaan, sekä kuvanveistoon. Opintosuunnitelmaan sisältyy lisäksi mm. piirustusretkiä, näyttely- ja museokäyntejä, sekä oppilastyönäyttelyn toteuttaminen.

Hakeminen

Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun klo 15 mennessä.Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella joka on auki hakuajan.

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hakuaika on päättynyt.

 

Liitteet hakemukseen

Lähetettyäsi sähköisen hakulomakkeen lähetä vielä 3 kuvaa (jpeg, 1-2 mt) viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, veistoksista jne.) sähköpostiosoitteeseen kansanopistohaku@keuda.fi 

Opintojen rakenne

Opintojen kokonaislaajuus on 30 kalenteriviikkoa. Opinnot koostuvat kolmesta erillisestä 10-11 viikon mittaisesta moduulista. Linjalle haetaan opiskelemaan ensisijaisesti koko lukuvuodeksi, mutta opinnot on myös mahdollista aloittaa ja päättää moduulien vaihtuessa. Opiskelija voi siis aloittaa opintonsa myöhemmin lukukauden aikana ja valita opintoihinsa yhdestä kolmeen moduulia mikäli linjalla on vielä vapaita opiskelupaikkoja linjan käynnistymisen jälkeen syksyllä. Vuoden opintojen jäsentymisestä moduuleittain katso tarkemmin: ”Toteutuksen suunnitelma” ja ”Opetussuunnitelma”.

 • MODUULI 1
  3.9.-16.11.2018
  Ensimmäisen moduulin painotus on havaintoon perustuvassa työskentelyssä, sekä piirustuksen ja maalauksen perustekniikoiden ja –käsitteiden omaksumisessa.
 • MODUULI 2
  19.11.2018-15.2.2019
  Toisessa moduulissa syvennetään aiemmin opittua kohti henkilökohtaista kuvallista ilmaisua. Kuvallista ajattelua tukevat taidehistorian katsaukset, joissa esitellään länsimaisen kuvataiteen päälinjat. Kuvanveiston ja taidegrafiikan opinnot käynnistyvät.
 • MODUULI 3
  25.2.-30.4.2019
  Kolmannessa moduulissa kuvanveiston opinnot jatkuvat. Taidegrafiikassa perehdytään syväpainomenetelmiin. Maalauksen jaksolla pääpainotus on opiskelijan omissa tavoitteissa. Kolmannen moduulin aikana toteutetaan opiskelijan omia töitä esittelevä portfolio, jota hän voi hyödyntää mahdollisiin jatko-opintoihin hakeutuessa tai muuten omaa osaamistaan esiteltäessä.

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (75 euroa/viikko). Opintomaksujen alentamiseen voi hakea harkinnanvaraisesti myönnettävää opintoseteliavustusta.

Opiskelijavalinta ja peruutusehdot

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot. Koulutukseen hakeminen on sitova. 3 viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % 1.kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään 1. kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50€.

Lisätietoja

Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria ja iltapäiväkahvi. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit sekä piirustus- maalausretket eivät sisälly opintomaksuun.
Opiskelija voi hakea opintosetelityyppistä, harkinnanvaraista tukea opintomaksuihin. Kelan koulumatkatukea opiskeluun ei myönnetä. Opiskelija-alennuksia saa VR:ltä ja Matkahuollosta. Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Millaista opiskelu on?

"Opiskelu Pekka Halosen akatemiassa on ollut antoisaa. Vuosi motivoivassa ympäristössä on muuttanut suhtautumistani taiteeseen ja kehittänyt monipuolisesti osaamistani. Loistava vaihtoehto jatkokoulutukseen valmentuville."

"Tarjosi mahdollisuuden kehittää omaa ilmaisua ja kokeilla myös laajalti uusia tekniikoita niin maalauksen, grafiikan kuin veiston parissa."

"Iiihana vuosi!"

Toimipiste
Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Pia Kousa

040 174 5488

Koulutusassistentti

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi