Kuvataiteen syventävä linja, kansanopisto

Humanistiset ja taidealat
Tutkinnon nimi
Kuvataiteen teemallinen linja

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Opetussuunnitelma PDF

Tietoa hakemisesta ja opiskelusta

Kansanopistokoulutuksen ajankohta

26.8.-13.12.2019

Opetusjakson laajuus on 15 kalenteriviikkoa.

Hakuaika

18.3.-26.5.2019

Koulutuspaikka

Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

 

Kuvataiteen syventävä linja

- opiskelua ammattitaiteilijoiden johdolla ja itsenäisesti

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Kuvataiteen syventävän linjan opetussuunnitelma on uudistunut! Syksyn 2019 opetustarjonta soveltuu nyt myös uusien opiskelijoiden lisäksi aiemmin Pekka Halosen akatemian kansanopistossa tai Syventävällä linjalla opiskelleille. Uusi opetussuunnitelma julkaistaan sivuilla ennen hakuajan alkua.

Neljä kuukautta kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muille edistyneille tekijöille. Linja soveltuu työelämästä taukoa pitäville, eläkkeellä oleville sekä kuvataidetta opiskelleille ja harrastaneille aikuisille.

Linjan tavoitteena on keskittyä työskentelemään ammattitaiteilijoiden ohjauksessa ja näin syventää omaa, henkilökohtaista kuvallista ilmaisua ja ajattelua. Opetus on yksilöllistä ja ohjaa itsenäiseen työskentelyyn ja valintojen tekemiseen. Kuvataiteen syventävä linja on tarkoitettu niille, joilla on jo perustiedot kuvan tekemisestä. Linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason  työväen- ja kansalaisopistojen ja toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin.

Linja kostuu intensiivikursseista joiden tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallisen ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Kursseilla tutustutaan erilaisiin piirustuksen ja maalauksen tekniikoihin. Viikolla 42 on taidegrafiikan jakso. Maanantaipäivät opetuksesta on varattu kuvanveistolle. Kuvanveiston opetus jakautuu kolmeen erilaiseen opetusjaksoon ja työmenetelmään. Tarkemmat kurssikuvaukset löydät opetussuunnitelmasta joka on tulostettavissa ja luettavissa sivun yläreunasta.

Opintojen kuluessa ja päätteeksi annettavan palautteen tavoitteena on tukea ja rohkaista itsenäistä työskentelyä ja  kuvallisen ajattelun selkiytymistä. Opintoihin kuuluu myös näyttelykäyntejä sekä maalaus- ja piirustusretkiä.

Opiskelu on kokopäiväistä. Päivittäinen työskentely opettajan ohjauksessa klo 9.30-14.30 (kuvanveisto ja taidegrafiikka - klo 15.15 asti). Tämän jälkeen opiskelijat voivat työskennellä itsenäisesti iltaan saakka. Opetussuunnitelmaan sisältyy näyttely- ja museokäyntejä. Syysloma on viikolla 43.

Hakeminen

Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun klo 15 mennessä. Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella joka on auki hakuajan.

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Liitteet hakemukseen

Lähetettyäsi sähköisen hakulomakkeen lähetä vielä 3 kuvaa (jpeg, 1-2 mt) viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, veistoksista jne.) sähköpostiosoitteeseen kansanopistohaku@keuda.fi 

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta. Huomioi opintojen peruutusehdot. Koulutukseen hakeminen on sitova. 4 viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % 1.kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään 1. kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50€.

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (75 euroa / vko). Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa.

Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit, sekä piirustus- ja maalausretket eivät sisälly opintomaksuun. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin.
Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun  ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Millaista opiskelu on?

”Opetuksen taso on  erittäin korkealuokkaista ja kukin opintojakso ja tehtävänannot ovat aina tarkkaan harkittuja. Kukin opettaja on antanut oman persoonansa kautta rikkaan lisän opetukseen ja mahdollistanut näkemään laaja-alaisesti erilaisia tekniikoita ja tapoja tehdä taidetta. Intensiivinen työskentely yhdessä nerokkaiden tehtävänantojen kanssa on saanut aikaan useita löytöjä omaan ilmaisuun ja taiteen tekemiseen.”

”Jännitin aluksi miten pärjäisin, mutta yllätyin oppilaitoksen lämpimästä ja kannustavasta ilmapiiristä. Vieläkin ihmettelen, miten paljon opin.”

Toimipiste
Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Tuntiopettaja

Pia Kousa

040 174 5488

Koulutusassistentti

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto ja tieto- ja viestintäalan perustutkinto, kansanopistokoulutus

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi