Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Kuvataiteen syventävä linja, kansanopisto

Yleissivistävä koulutus

Hakuaika

15.3.-28.5.2021

Kansanopistokoulutuksen ajankohta

23.8.-10.12.2021

Koulutuspaikka

Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

 

Kuvataiteen syventävä linja - opiskelua ammattitaiteilijoiden johdolla ja itsenäisesti

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Kuvataiteen syventävä linja tarjoaa vuosittain uudistuneita opetussisältöjä! Syksyn 2021 opetustarjonta soveltuukin uusien opiskelijoiden lisäksi myös aiemmin Pekka Halosen akatemian kansanopistossa tai Syventävällä linjalla opiskelleille.

15 viikkoa kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu niille, joilla on jo perustiedot kuvan tekemisestä, taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muille edistyneille tekijöille. Linja soveltuu työelämästä taukoa pitäville, eläkkeellä oleville sekä kuvataidetta aiemmin opiskelleille ja harrastaneille.

Linjan tavoitteena on keskittyä työskentelemään ammattitaiteilijoiden ohjauksessa ja näin syventää omaa, henkilökohtaista kuvallista ilmaisua ja ajattelua. Opetus on yksilöllistä ja ohjaa itsenäiseen työskentelyyn ja valintojen tekemiseen. Linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason  työväen- ja kansalaisopistojen ja toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin.

Linja koostuu kursseista joiden tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallisen ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Opinnoissa tutustutaan erilaisiin kuvan tekemisen tapoihin ja maalauksen tekniikoihin. Maanantaipäivät opetuksesta on varattu kuvanveistolle. Kuvanveiston opetus jakautuu kahteen erilaiseen opetusjaksoon ja työmenetelmään. Tarkemmat kurssikuvaukset löydät opetussuunnitelmasta joka on tulostettavissa ja luettavissa sivun yläreunasta. Syksyn 2021 uusi opetussuunnitelma julkaistaan ennen hakuajan alkua.

Opintojen kuluessa ja päätteeksi annettavan palautteen tavoitteena on tukea ja rohkaista itsenäistä työskentelyä ja  kuvallisen ajattelun selkiytymistä. Opintoihin kuuluu myös näyttelykäyntejä sekä maalaus- ja piirustusretkiä.

Opiskelu on kokopäiväistä. Päivittäinen työskentely opettajan ohjauksessa klo 9.30-14.30 (kuvanveisto -15.15 asti). Tämän jälkeen opiskelijat voivat työskennellä itsenäisesti iltaan saakka. Syysloma on viikolla 43.

Hakeminen

Opiskelupaikkaa voit hakea sähköisellä lomakkeella. Hakulomake löytyy sivun yläreunasta.

Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Lähetä hakemuksen lisäksi kuvaliitteet sähköpostilla.

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta ensisijaisesti sähköpostitse. Koulutukseen hakeminen on sitova. Huomio opintojen peruutusehdot.

Liitteet hakemukseen

Lähetettyäsi sähköisen hakulomakkeen lähetä vielä 3 kuvaa (jpeg, 1-2 mt) viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, veistoksista jne.) sähköpostiosoitteeseen kansanopistohaku@keuda.fi

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (75 euroa / vko). Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa.

Neljä viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % 1.kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään 1. kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50€.

Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit, sekä piirustus- ja maalausretket eivät sisälly opintomaksuun. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin.

Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun  ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Millaista opiskelu on?

”Opetuksen taso on  erittäin korkealuokkaista ja kukin opintojakso ja tehtävänannot ovat aina tarkkaan harkittuja. Kukin opettaja on antanut oman persoonansa kautta rikkaan lisän opetukseen ja mahdollistanut näkemään laaja-alaisesti erilaisia tekniikoita ja tapoja tehdä taidetta. Intensiivinen työskentely yhdessä nerokkaiden tehtävänantojen kanssa on saanut aikaan useita löytöjä omaan ilmaisuun ja taiteen tekemiseen.”

”Jännitin aluksi miten pärjäisin, mutta yllätyin oppilaitoksen lämpimästä ja kannustavasta ilmapiiristä. Vieläkin ihmettelen, miten paljon opin.”

Toimipiste
Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Pia Kousa

040 174 5488

Koulutusassistentti

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi