Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Lähihoitajaksi täydentävät opinnot (Työvoimakoulutus nro 689595)

Koulutus alkaa: 2.3.2020

Hakuaika päättyy: 31.1.2020

Koulutuksen tavoitteena on:

 1. suorittaa kesken jääneet lähihoitajan opinnot loppuun tai jatkaa esim. opintoja hoiva-avustajasta lähihoitajaksi
 2. suorittaa toinen osaamisala työllistyäksesi tai vaihtaa osaamisalaa terveydellisistä syistä

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö, jolla on osa lähihoitajaopinnoista jo tehtynä. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittymissuunnitelma, jota päivitetään koulutuksen aikana. Opiskelija opiskelee vain puuttuvan osaamisen ja osaaminen näytetään sekä arvioidaan aidoissa työelämän tilanteissa.

Sisältö

Keudassa voi opiskella sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta seuraavat tutkinnon osat:

 • Kasvun ja osallisuuden edistäminen
 • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen
 • Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala (2 tutkinnon osaa)
 • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala (2 tutkinnon osaa)
 • Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala (2 tutkinnon osaa)
 • Vammaistyön osaamisala (2 tutkinnon osaa)
 • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala (2 tutkinnon osaa)
 • Valinnainen osa (ellei sitä voida tunnustaa aiemmista opinnoista)
 • Yhteiset tutkinnon osat (ellei niitä voida tunnustaa aiemmista opinnoista)

Opiskelijaksi ei voida ottaa henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin ja työelämässä oppimiseen. Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijoilta pyydetään rikostaustaote opintojen alkaessa. Voit tutustua tarkemmin sosiaali- ja terveysalan terveydentilavaatimuksiin tarkemmin täällä.

Toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen lopullinen pituus ja sen sisältö määräytyvät opiskelijan lähtötason mukaan. Koulutuksen aikana suoritetaan kesken jääneet tai puuttuvat pakolliset tutkinnon osat tai osaamisala. Koulutuksen kesto enintään 29.10.2021 saakka.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus, hakutunnuksena koulutuksen numero 689595 tai jättämällä hakulomake työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Osa hakijoista kutsutaan hakemusten perusteella haastatteluun, jotka pidetään viikolla 6 ja valinnasta tiedotetaan viikolla 7.

Valinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella, joten täytä hakemuksesi huolella, mm. kerro selkeästi perustelut koulutukseen hakeutumiselle, mitä tutkinnon osia olet jo suorittanut  ja minkä osaamisalan haluat opiskella. Tutkintotodistukset tarkistetaan haastattelun yhteydessä.

Jos äidinkielesi ei ole suomi, kerro hakemuksessasi oletko ollut suomen kielen tasotestissä. Jos olet ollut, kerro milloin. Kerro myös, minkä testituloksen sait. Mikäli suomen kielen taitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun osaamiskartoitukseen.

Koulutuksen aikaiset etuudet

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston 20 vuotta täyttäneille asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 ma- pe klo 9.-16.15 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Toimipiste
Kirkkotie 31, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Päivi Nevalainen

050 441 9928

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi