Lastinkäsittelyalan ammattitutkinto (AT)

Palvelualat
marketing-image

Lastinkäsittelyalan ammattitutkinto on tarkoitettu jatkokoulutukseksi logistiikan perustutkinnon suorittaneille ja alan työkokemusta hankkineille.

Tutkinnon suorittanut osaa kiinnittää ja irrottaa tavaroita ja lastiyksiköitä aluksessa, laiturilla ja varastoalueella oikeilla työtavoilla ja työturvallisuusmääräysten mukaan. Hän osaa lastinkäsittelyn avustavat tehtävät sekä tavaroiden ja lastiyksiköiden käsittelyn erilaisilla siirtokoneilla, joiden nostokyky on alle 20 tonnia. Tutkinnon suorittanut osaa ohjata hyväksytyin käsimerkein nosturin- ja/tai kansikoneenkuljettajaa niin, että tämä hallitsee taakan kaikissa oloissa. Tutkinnon suorittanut osaa valvoa liikenteen sujumista laivojen rampeilla, kansilla, terminaalin ovilla ja kentillä.

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä laivan lastaus- ja purkutehtävissä sekä varastoissa suoritettavissa kuormaus-, yksiköinti- ja purkaustehtävissä.

Lastinkäsittelyalan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu:

 • pakollisista tutkinnon osista (120 osp) ja
 • valinnaisesta tutkinnon osasta (30 osp).

Alla olevista tutkinnon osista suoritetaan kaikki pakolliset tutkinnon osat ja lisäksi valitaan yksi valinnaisista tutkinnon osista

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Yrityksen, asiakkaiden ja tuotteiden tunteminen
 • Lastinkäsittelyn perusteet
 • Lastinkäsittely koneellisesti
 • Merkinanto ja liikenteenohjaus

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Lastin tuenta, 30 osp
 • Lastinlaskenta (taljaus), 30 osp
 • Kansinostotyöt, 30 osp
 • Nosturityöt, 30 osp
 • Erikoiskonetyöt, 30 osp
 • satamakohtaiset erikoistyöt, 30 osp

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Jotta opinnot toteutuvat, opiskelija tarvitsee alan työpaikan, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto

Opiskelu koostuu lähiopetuskerroista, ohjatusta etäopiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Jokaiselle tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen ohjelma tutkinnon suorittamisesta ja tarvittavasta valmistavasta koulutuksesta. 

Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen sähköpostiisi (kielitaitovaatimus B1.1.)

Edellytykset opiskelulle

Edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen sekä suoritettuna alan perustutkinto tai vastaavat taidot työelämäkokemuksella.

Kustannukset

Opiskelumaksu vahvistetaan myöhemmin

Toimipiste
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Jani Järvinen

050 415 0902

Opinto-ohjaaja

Petra Karvonen

050 415 0875

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi