Lastinkäsittelyalan ammattitutkinto (AT)

Palvelualat

Lastinkäsittelyalan ammattitutkinto on tarkoitettu jatkokoulutukseksi logistiikan perustutkinnon suorittaneille ja alan työkokemusta hankkineille.

Tutkinnon suorittanut osaa kiinnittää ja irrottaa tavaroita ja lastiyksiköitä aluksessa, laiturilla ja varastoalueella oikeilla työtavoilla ja työturvallisuusmääräysten mukaan. Hän osaa lastinkäsittelyn avustavat tehtävät sekä tavaroiden ja lastiyksiköiden käsittelyn erilaisilla siirtokoneilla, joiden nostokyky on alle 20 tonnia. Tutkinnon suorittanut osaa ohjata hyväksytyin käsimerkein nosturin- ja/tai kansikoneenkuljettajaa niin, että tämä hallitsee taakan kaikissa oloissa. Tutkinnon suorittanut osaa valvoa liikenteen sujumista laivojen rampeilla, kansilla, terminaalin ovilla ja kentillä.

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä laivan lastaus- ja purkutehtävissä sekä varastoissa suoritettavissa kuormaus-, yksiköinti- ja purkaustehtävissä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinto suoritetaan päivä-monimuotokoulutuksena.

Opiskelu koostuu lähiopetuskerroista, ohjatusta etäopiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin kuvan alla olevan linkin kautta (Alan opiskelu Keudassa). Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Edellytykset opiskelulle

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun osaamiskartoitukseen.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen.

Lisäksi hakijalla tulee olla suoritettuna alan perustutkinto tai tai vastaavat taidot työelämästästä.

Kustannukset

Opiskelumaksu vahvistetaan myöhemmin.

Toimipiste
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Jani Järvinen

050 415 0902

Opinto-ohjaaja

Petra Karvonen

050 415 0875

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi