Leipomoalan erikoisammattitutkinto - kondiittorimestari (EAT), leipurimestari (EAT)

Tekniikan alat

Mestaritason leipomo-osaamista

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittaneena leipuri- tai kondiittorimestarina olet leipomoalan erikoisosaaja. Hallitset vaativienkin tuotteiden valmistuksen, asiakaslähtöisen suunnittelun ja ideoinnin, tuotekehityksen, kustannustehokkuuden ja taloudellisen toiminnan. Voit toimia esimerkiksi valmistus- ja esimiestehtävissä, itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Keudassa voit suunnitella juuri sinulle sopivan opintopolun. Ammattitaitoiset ja työelämälähtöiset opettajat antavat yksilöllistä ohjausta ja apua opintojen suunnitteluun. Pystyt kätevästi yhdistämään tutkinnon omaan leipomotyöhösi ja syvennät ammattitaitoasi.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Itsenäinen ja luova työote
  • Erinomaiset kädentaidot
  • Kyky suunnitella ja hallita kokonaisuuksia

Työllistyminen

Työskentelet valmistus- ja esimiestehtävissä esimerkiksi leipomossa, konditoriassa tai teollisessa leipomossa. Voit myös työskennellä tuotekehitys- tai konsultointitehtävissä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

  • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
  • Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinto suoritetaan ilta-monimuotokoulutuksena. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Lähiopetusta on pääsääntöisesti maanantaisin ja tiistaisin klo 16.00-20.30 ja satunnaisesti myös lauantaisin klo 8.00-15.00. Lähiopetus on integroitu Leipomoalan ammattitutkinnon kanssa.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin. Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (n. 1-1,5 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla alan ammattitutkinto suoritettuna tai sitä vastaavat tiedot ja taidot.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 400 euroa.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Mirja Pitkänen

050 350 7546

Opettaja

Mia Hänninen

050 415 0790

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi