Liiketoiminnan perustutkinto - merkonomi

Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
marketing-image

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on monipuolinen ja työmarkkinoilla arvostettu ammatillinen perustutkinto. Voit suunnata esimerkiksi myynnin, markkinoinnin, kaupan, talouden, hallinnon, tapahtumatuotannon tai henkilöstöhallinnon tehtäviin. Merkonomin työ vaatii hyviä vuorovaikutustaitoja, kiinnostusta liiketoimintaan, valmiutta asiakaskohtaamisiin vaihtelevissa tilanteissa sekä ryhmätyötaitoja. Taloushallinnon tehtävät edellyttävät tarkkuutta ja kiinnostusta numeroista.

Uudistuneissa tutkinnon perusteissa on kolme pakollista tutkinnon osaa: asiakaspalvelu, tuloksellinen toiminta ja työyhteisössä toimiminen (yhteensä 55 osaamispistettä). Näiden lisäksi opiskelija valitsee 90 osaamispistettä valinnaisia ammatillisia opintoja oman kiinnostuksensa perusteella. Oma polku voi painottua esimerkiksi asiakkuuksien kehittämiseen, myyntiin ja markkinointiin, taloushallintoon tai yritystoimintaan. Koko valinnaistarjonta on ePerusteissa.

Tutustumispäivät

Kerava, Keskikatu:

Voit sopia tutustumispäivän opinto-ohjaajan kanssa: salme.larvala@keuda.fi 

Nurmijärvi, Lopentie:

Voit sopia tutustumispäivän opinto-ohjaajan kanssa: nina.ostman@keuda.fi

Sipoo, Enter:

Voit sopia tutustumispäivän opinto-ohjaajan kanssa: kari.ponto@keuda.fi

 Muut Keudan avoimet ovet ja yleiset koulutusinfot löydät täältä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Kutsumme kaikki hakijat haastattelu- ja ohjauspäivään sähköpostitse. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmi-maaliskuussa 2020 osoitteessa www.opintopolku.fi

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto ja päiväkoulutus

  • Koulutuksen kesto 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
  • Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.
  • Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Keravalla toteutettavassa monimuoto-opetuksessa lähipäiviä on n. 3 päivänä kuukaudessa. Loppuaika on työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Ilman työpaikkaa olevilla opiskelijoilla on kuuden viikon lähiopetusjakso ennen työpaikalle siirtymistä.

Päiväkoulutuksessa opiskelua koululla on erillisen suunnitelman mukaisesti vaihtelevasti päivittäin klo 8-16. Yhteensä opiskelua koululla keskimäärin 26 tuntia viikossa. Työpaikalla hankittua osaamista keskimäärin kuusi kuukautta koko tutkinnon suorittamisen aikana.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutuksessa tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Ilman työpaikkaa olevilla opiskelijoilla on noin viiden viikon lähiopetusjakso ennen työpaikalle siirtymistä. Opiskelija etsii itse työ- tai harjoittelupaikan.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit.

Hakulomakkeessa kysytään Koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu, ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Opinto-ohjaajat

Opinto-ohjaaja Salme Larvala - Kerava Keskikatu

Opinto-ohjaaja Kari Ponto - Sipoon Enter

Opinto-ohjaaja Nina Östman - Nurmijärvi Lopentie

Mihin tähtäät opintojen jälkeen?

Valmistuttuasi Keudasta sinulla on uusi ammatti, joka tarjoaa sinulle uusia työmahdollisuuksia. Ura- ja rekrytointipalvelu Voima auttaa sinua kohti työelämää.

Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Keudan opiskelijana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo opintojen aikana ns. väyläopintoina.

Myöhemmin työkokemusta hankittuasi voit jatkaa opintojasi Keudassa ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.

Alalle sopivia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja Keudassa:

Jos etenet urallasi esimies- tai johtotehtäviin, voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla Keudassa:

Keudassa voit myös hankkia eri aloilla tarvittavia pätevyyksiä ja sertifikaatteja mm. korttikoulutuksiin tai muuhun täydennyskoulutukseen osallistumalla.

Toimipiste
Keskikatu 3 , Kerava
Sipoon Enter, Sipoo
Lopentie 20, Nurmijärvi

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Salme Larvala

050 364 0529

Opinto-ohjaaja

Kari Ponto

050 439 7661

Opinto-ohjaaja

Nina Östman

050 350 7505

Opinto-ohjaaja

Marja Friberg

050 563 8851

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi