< Takaisin tutkintohakuun

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Tutkinnon nimi Liiketalouden perustutkinto
Toimipiste Keskikatu 3 A, Kerava
Sipoon Enter, Sipoo
Lopentie 20, Nurmijärvi

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on monipuolinen ja työmarkkinoilla arvostettu ammatillinen perustutkinto. Voit suunnata esimerkiksi myynnin, markkinoinnin, kaupan, talouden, hallinnon, tapahtumatuotannon tai henkilöstöhallinnon tehtäviin. Merkonomin työ vaatii hyviä vuorovaikutustaitoja, kiinnostusta liiketoimintaan, valmiutta asiakaskohtaamisiin vaihtelevissa tilanteissa sekä ryhmätyötaitoja. Taloushallinnon tehtävät edellyttävät tarkkuutta ja kiinnostusta numeroista.

Uudistuneissa tutkinnon perusteissa on kolme pakollista tutkinnon osaa: asiakaspalvelu, tuloksellinen toiminta ja työyhteisössä toimiminen (yhteensä 55 osaamispistettä). Näiden lisäksi opiskelija valitsee 90 osaamispistettä valinnaisia ammatillisia opintoja oman kiinnostuksensa perusteella. Oma polku voi painottua esimerkiksi asiakkuuksien kehittämiseen, myyntiin ja markkinointiin, taloushallintoon tai yritystoimintaan. Koko valinnaistarjonta on eperusteissa: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855077/reformi/rakenne

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä sinuun kahden viikon kuluessa. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmikuussa 2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto ja päiväkoulutus

Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Monimuoto-opetuksessa lähipäiviä n. 3 päivänä kuukaudessa. Loppuaika on työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Päiväkoulutuksessa opiskelua koululla on erillisen suunnitelman mukaisesti vaihtelevasti päivittäin klo 8-16. Yhteensä opiskelua koululla keskimäärin 26 tuntia viikossa. Työpaikalla hankittua osaamista keskimäärin kuusi kuukautta koko tutkinnon suorittamisen aikana.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen sähköpostitse (kielitaitovaatimus B1.1.) 

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutuksessa tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit.

Koulutuspaikat

Kerava Keskikatu opinto-ohjaaja Salme Larvala

Nurmijärvi Lopentie opinto-ohjaaja Nina Östman

Sipoon Enter opinto-ohjaaja Kari Ponto

Lisätietoja 

Uusien tutkinnon perusteiden mukainen koulutus alkaa syksyllä 2018. Kevään aikana hakuvaatimukset täyttäviä opiskelijoita voidaan ottaa henkilökohtaistettuun opiskeluohjelmaan.

Tutkinnon muodostuminen

(Uudet tutkinnon perusteet 1.8.2018 alkaen)

Kaikille yhteinen tutkinnon osa on Asiakaspalvelu. Talous- ja toimistopalvelujen osaamisalalla on lisäksi kaikille yhteinen Talouspalvelut tutkinnon osa.

Vaihtoehtoisista ja valinnaisista tutkinnon osista kootaan jokaiselle henkilökohtainen tutkintopolku. Näin tutkinnon voi rakentaa eri alojen ja erilaisten työtehtävien tarpeisiin. Tutkinnon osat on esitelty oheisessa kaaviossa

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Salme Larvala

050 364 0529

Opinto-ohjaaja

Kari Ponto

050 439 7661

Opinto-ohjaaja

Nina Östman

050 350 7505

Opinto-ohjaaja

Marja Friberg

050 563 8851