Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto (AT)

Palvelualat

Liikkuva elämäntapa kaikille!

Liikuntaneuvojana olet hyvinvoinnin edistämisen ammattilainen. Ohjaat ja kannustat ihmisiä liikunnalliseen elämäntapaan monipuolisia menetelmiä hyödyntäen. Työhösi kuuluu liikunnan toimintaympäristöjen kehittäminen. Koulutus on suunnattu hyvinvointialoilla työskenteleville henkilöille varhaiskasvatukseen ohjaus- ja hoitotyöhön.

Keuda järjestää nyt oppisopimuskoulutuksen yhteistyössä Liikuntakeskus Pajulahden kanssa. Opinnoissa syvennytään lasten liikunnan edistämiseen.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
  • Kyky innostaa ja kannustaa
  • Kokonaisvaltainen hyvinvointiajattelu

Työllistyminen

Liikuntaneuvojana voit työskennellä monenlaisissa tehtävissä esimerkiksi päiväkodissa, palveluasumisessa, työterveyshuollossa, kunnan liikuntatoimessa, liikunta- ja urheiluseurassa tai -järjestössä, liikuntayrityksessä tai itsenäisenä liikuntayrittäjänä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

  • Hae koulutukseen sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella, koulutus käynnistyy keväällä 2021. Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Toteutusvaihtoehdot

Lasten liikunnan edistäjä | Päivä-monimuotokoulutus | Järvenpää Wärtsilänkatu | Koulutus alkaa keväällä 2021
Oppisopimuskoulutuksessa suuri osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla. Tämän lisäksi on etätehtäviä ja verkko-opintoja sekä lähiopetusta Keudan Wärtsilänkadun toimipisteessä tiistaisin klo 9-16. Opettaja tulee Liikuntakeskus Pajulahdesta.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Suoritat tutkinnon tai tutkinnon osat näytöillä ja osaamista voit hankkia esimerkiksi oppisopimuksella, koulutussopimuksella tai oman työn ohessa.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin opiskelu kestää 1-1,5 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli sinulla on jo tarvittava ammattitaito.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutus edellyttää hyvinvointialan työpaikkaa (esimerkiksi päiväkoti, asumispalveluyksikkö, työtoiminta, työterveyshuolto, hyvinvointikeskus, liikunta-alan järjestö tai yritys), jossa osaaminen hankitaan oppisopimuksen avulla.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

  • sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet ja vammat, jotka estävät koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi, vaikea toimintakykyä laskeva masennus tai tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Käytäntöpainotteisessa koulutuksessa lähiopetuspäivät sisältävät teoriaopetuksen lisäksi liikkumista, minkä vuoksi opiskelijalla tulee olla liikuntaan soveltuvat vaatteet.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään, koska samaa lomaketta käytetään myös koulutuksissa, joissa on opiskelumaksu.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Asiakkuuspäällikkö

Terveys- ja hyvinvointialat, kasvatus- ja liikunta-ala, hius- ja kauneusala

Sirpa Tuomisto

040 174 4455

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi