Logistiikan perustutkinto, kuljetuspalvelujen osaamisala - autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Palvelualat

Autonkuljettajan työpaikkoja ovat kuljetusalan yritykset, joissa tehtävät voivat liittyä ajoneuvon kuljetukseen sekä tavaran lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Autonkuljettaja ajaa kuorma-autoa ohjeiden ja säädösten mukaan halliten taloudellisen ja ennakoivan ajotavan. Hän osaa kuormata ajoneuvon siten, etteivät ajoneuvolle sallitut mitat ja massat ylity, varmistaa kuorman kiinnityksen sekä käyttää erilaisia kuormankäsittelylaitteita. Hän käyttää erilaisia kuljetusasiakirjoja ja työskentelee ADR-ajoluvan säädösten ja määräysten mukaisesti. Autonkuljettaja osaa myös tehdä ajoneuvon päivittäistarkastukset. Autonkuljettajan työ vaatii paineensietokykyä ja asiakaslähtöisyyttä.

Kaikki autonkuljettajaksi opiskelevat suorittavat kuljetusalan perustason ammattipätevyyden ja heille tulee tutuksi kuorma- sekä linja-auton tavarankuljetusten hallinta. Pakollinen tutkinnon osa on lisäksi kuorma-autokuljetukset. Keudassa autonkuljettajaksi opiskeleva voi samalla suorittaa myös yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutuksen.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Kutsumme kaikki hakijat haastattelu- ja ohjauspäivään sähköpostitse. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Huomioithan, että järjestelmässämme on käyttökatkos n. klo 22.20-23.40 välisenä aikana päivityksen takia. Tänä aikana hakulomakkeen täyttäminen ei onnistu. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmi-maaliskuussa 2020 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto tai päiväkoulutus

  • Koulutuksen kesto 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
  • Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.
  • Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Monimuotokoulutus sisältää  lähi-, etä- ja työpaikalla oppimista. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähintään B- tai C1 -luokan pitkäaikainen ajo-oikeus voimassa ja ajokorttiasetuksen edellyttämä terveys ja/tai ammatillinen tutkinto puuttuu. 

Päiväkoulutuksessa ei vaadita B- tai C1-luokan ajo-oikeutta hakeutumisvaiheessa.
 

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutukseen hakeutuvilta edellytetään vähintään B- tai C1 -luokan pitkäaikaista voimassaolevaa ajo-oikeutta ja ajokorttiasetuksen edellyttämää terveyttä. Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Terveydelliset vaatimukset alalla.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Hakulomakkeessa kysytään Koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu, ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Mihin tähtäät opintojen jälkeen?

Valmistuttuasi Keudasta sinulla on uusi ammatti, joka tarjoaa sinulle uusia työmahdollisuuksia. Ura- ja rekrytointipalvelu Voima auttaa sinua kohti työelämää.

Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Keudan opiskelijana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo opintojen aikana ns. väyläopintoina.

Myöhemmin työkokemusta hankittuasi voit jatkaa opintojasi Keudassa ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.

Alalle sopivia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja Keudassa:

Jos etenet urallasi esimies- tai johtotehtäviin, voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla Keudassa:

Keudassa voit myös hankkia eri aloilla tarvittavia pätevyyksiä ja sertifikaatteja mm. korttikoulutuksiin tai muuhun täydennyskoulutukseen osallistumalla.

Toimipiste
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Eija Toivanen

050 321 9155

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi