Logistiikan perustutkinto, kuljetuspalvelujen osaamisala - autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Tekniikan alat
marketing-image
Tutkinnon nimi
Logistiikan perustutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Seuraava koulutus alkaa elokuussa 2018

Autonkuljettajan työpaikkoja ovat kuljetusalan yritykset, joissa tehtävät voivat liittyä ajoneuvon kuljetukseen sekä tavaran lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Autonkuljettaja ajaa kuorma-autoa ohjeiden ja säädösten mukaan halliten taloudellisen ja ennakoivan ajotavan. Hän osaa kuormata ajoneuvon siten, etteivät ajoneuvolle sallitut mitat ja massat ylity, varmistaa kuorman kiinnityksen sekä käyttää erilaisia kuormankäsittelylaitteita. Hän käyttää erilaisia kuljetusasiakirjoja ja työskentelee ADR-ajoluvan säädösten ja määräysten mukaisesti. Autonkuljettaja osaa myös tehdä ajoneuvon päivittäistarkastukset. Autonkuljettajan työ vaatii paineensietokykyä ja asiakaslähtöisyyttä.

Kaikki autonkuljettajaksi opiskelevat suorittavat kuljetusalan perustason ammattipätevyyden ja heille tulee tutuksi kuorma- sekä linja-auton tavarankuljetusten hallinta. Pakollinen tutkinnon osa on lisäksi kuorma-autokuljetukset. Keudassa autonkuljettajaksi opiskeleva voi samalla suorittaa myös yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutuksen.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kolmen viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmikuussa 2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnon suorittaminen

Monimuotokoulutus, päiväopinnot, sisältää  lähi-, etä- ja työpaikalla oppimista.Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähintään B- tai C1 -luokan pitkäaikainen ajo-oikeus voimassa ja ajokorttiasetuksen edellyttämä terveys ja/tai ammatillinen tutkinto puuttuu. 

Päiväkoulutus. ei vaadita B- tai C1-luokan ajo-oikeutta hakeutumisvaiheessa.
 
Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutukseen hakeutuvilta edellytetään vähintään B- tai C1 -luokan pitkäaikaista voimassaolevaa ajo-oikeutta ja ajokorttiasetuksen edellyttämää terveyttä. Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Terveydelliset vaatimukset alalla.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Hakulomakkeessa kysytään Koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu, ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Eija Toivanen - Kerava, Sarviniitynkatu 9 

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemuksen ja haastattelun perusteella (monimuotokoulutus). 

Tutkinnon muodostuminen (monimuotototeutus)

Pakolliset osat:

  • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
  • Kuorma-auton tavarakuljetusten hallinta
  • Kuorma-autokuljetukset

Lisäksi vallinnaisia osia. Koulutukseen kuuluu myös C ajokorttikoulutus sekä muita erillisiä opintoja.

Toimipiste
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Eija Toivanen

050 321 9155