Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Maahanmuuttajille ravintola- ja catering-alan pt, tutkinnon osia (Työvoimakoulutus nro 691836)

Koulutus alkaa: 24.8.2020

Hakuaika päättyy: 2.8.2020

Koulutus on suunniteltu ravintola- ja catering-alasta (kokki tai tarjoilija) kiinnostuneille tai alalla jo työskennelleille maahanmuuttajille, joilla on alalle soveltuvuus ja hyvä terveys. Koulutus sisältää ammatillisten opintojen lisäksi suomenkieltä, matematiikkaa, tietotekniikkaa ja muita työelämässä tarvittavia taitoja.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija työllistyy koulutuksen jälkeen ravintola- ja catering-alan tehtäviin tai saa valmiudet suorittaa tutkinto loppuun esim. oppisopimuksella. Ravintola- ja catering-ala tarjoaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti erilaisia työtehtäviä erilaisissa toimintaympäristöissä esim. erilaisissa ravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa

Koulutusaika on 24.8.2020-27.8.2021.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma mukaan. Opetus tapahtuu suomenkielellä ja hakijan riittävä suomenkielen taito varmistetaan haastatteluissa.

Lisätiedot ja mahdolliset tutkinnon osat

Tarjoilija

Ravitsemispalveluissa toimiminen/ Asiakaspalvelu ja myynti /Annosruokien ja juomien tarjoilu

Tutkinnon osia suorittanut osaa mm.

  • toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • toimia anniskelutehtävissä
  • esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Kokki

Ravitsemispalveluissa toimiminen/ Lounasruokien valmistus /Annosruokien valmistus

Tutkinnon osia suorittanut osaa mm.

  • toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa sekä tunnistaa yleisimmät erityisruokavaliot
  • laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena.

Koulutusta järjestetään suuntautumisesta riippuen joko Järvenpäässä osoitteessa Sibeliuksenväylä 55 tai Keravalla osoitteessa Sarviniitynkatu 9.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden sivuilla (linkki tämän koulutuksen hakusivulle löytyy tämän sivun yläosasta) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asioinnissa kohdassa koulutushakemus.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Opiskelijavalinta ja hakeutumiseen liittyvät kysymykset

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Haastattelut toteutetaan perjantaina 14.8.2020. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat lisätietoja TE-toimistostasi tai TE-palveluiden valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15.)

Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle aina kirjallisesti.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Koulutusassistentti

Anne Hakala

050 415 0655

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi