< Takaisin tutkintohakuun

Maahanmuuttajille suunnattu ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Palvelualat
Tutkinnon nimi Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Toimipiste Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake

Sinustako ammattilainen?

Seuraava koulutus alkaa helmikuussa 2018

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Työpaikkoja voivat olla kahvilat, henkilöstöravintolat, ravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt ja juhla- ja pitopalveluyritykset sekä lasti- ja matkustajalaivat. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Toimiessaan ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän toimii työssään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti sekä noudattaa muita alan sopimuksia ja säädöksiä.

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Työpaikkoja voivat olla kahvilat, ravintolat, henkilöstöravintolat, liikenneasemat, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset sekä suurtalousalan toimipaikat. Tarjoilija kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja palveluja. Hän palvelee yksittäisiä asiakkaita ja asiakasryhmiä. Hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän toimii työssään kestävän toimintatavan ja hygieniavaatimusten mukaisesti, noudattaa anniskelumääräyksiä sekä muita alan sopimuksia ja säädöksiä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hakijoille järjestetään ryhmähaastattelu ja kielitaito arvioidaan ennen koulutuksen alkua. Koulutus valmistaa Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkintoon.

Tutkinnon suorittaminen

Päiväkoulutus

Opiskelupaikkana on Wärtsilänkatu 7, Järvenpää. Opiskelua on 5 päivää viikossa. Opiskelu voi olla lähiopetusta, työpaikalla tapahtuvaa koulutusta tai etäopiskelua.

Tutkinto suoritetaan näyttönä. Näytät osaamisesi työpaikalla työtä tekemällä. Omaehtoisessa koulutuksessa opiskelevan on mahdollista hakea opintososiaalisia etuja.

Kielitaitovaatimukset

Kielitaidon lähtötasovaatimus on A2.2. Opiskelija saa tukea suomen kielen oppimiseen koko koulutuksen ajan. Jos kielitasosi on A2.1, kannattaa olla yhteydessä kouluttajaan Sanna Pilvesvuori 0401745435, sanna.pilvesvuori@keuda.fi 

Edellytykset opiskelulle

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta.

Koulutuspaikat

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Lisätietoja 

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Ulla-Riitta Kara

050 430 2753

Kouluttaja

Sanna Pilvesvuori

040 174 5435