Maatalousalan ammattitutkinto - maatalouskonehuoltaja (AT)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)

Koneiden huoltaja korjaa ja kunnostaa!

Maatalouskonehuoltajana toimit traktoreiden, maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä. Opastat ja neuvot asiakkaita, tunnistat koneissa olevat viat ja osaat määrittää varaosa- ja korjaustarpeen. Teet hankinnat ja myyt varaosia, ylläpidät varaosa- ja tarvikevarastoa ja hoidat varastokirjanpidon. Toimit taloudellisesti ja laatujärjestelmien mukaisesti, turvallisia työtapoja noudattaen sekä ympäristön huomioon ottaen.

Keudassa tarjoamme monipuolisen oppimisympäristön, jossa pääset työskentelemään moderneilla koneilla ja laitteilla. Korostamme työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joten opit tekemään työtehtävät käytännössä jo opiskeluvaiheessa. Meillä voit hankkia myös koneiden ilmastointilaitteiden asennuksessa ja huollossa vaadittavan kylmäalan pätevyyden.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Asiakaspalveluhenkisyys
  • Kiinnostus tekniikkaan
  • Hyvä fyysinen ja henkinen kunto

Työllistyminen

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia traktoreiden ja maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä joko yrittäjänä, yrityksen palveluksessa tai merkkihuollossa.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

  • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
  • Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.
  • Valintaa edeltää haastattelu, jossa katsomme yhdessä, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Toteutusvaihtoehdot

Maatalouskonehuoltaja | Päivä-monimuotokoulutus | Mäntsälä Saaren kartano
Koulutus sisältää päiväkoulutuksena järjestettäviä lähijaksoja, etäoppimisen jaksoja ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Keudassa on tällä hetkellä tarjolla Maatalousteknologian hyödyntämisen osaamisala (maatalouskonehuoltaja).

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinto tai tutkinnon osat suoritetaan koulutus- tai oppisopimuksella.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Hakijalla tulee olla suoritettuna maatalousalan perustutkinto tai vastaavat taidot työelämästästä.

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelumaksu on 500 euroa ja yhden tutkinnon osan suorittaminen maksaa 200 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta.

Opiskelija maksaa itse kirjat ja muun opiskelumateriaalin sekä työvaatteet ja opintokäynnit. Saaren kartanon toimipisteessä on asuntola, josta voi anoa asuntolapaikkaa lähipäiville. Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joiden opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi.

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Jukka Maja

050 414 5678

Opettaja

Jenni Päivähonka

050 386 0909

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi