Maatalousalan ammattitutkinto - maatalouskonehuoltaja (AT)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)

Maatalousteknologian hyödyntämisen osaamisala, maatalouskonehuoltaja (AT)

Maatalousalan ammattitutkinto on tarkoitettu jatkokoulutukseksi maatalousalan perustutkinnon suorittaneelle ja/tai alan työkokemusta hankkineelle!

Maatalousteknologian hyödyntämisen osaamisalan suorittanut maatalouskonehuoltaja toimii traktorin, maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä. Valitsemiensa tutkinnon osien mukaan hänellä on laajaa osaamista sähkötekniikasta, hydrauliikasta, voimansiirrosta, mekaniikasta ja pneumatiikasta. Hän huoltaa ja korjaa koneita tunnistaen niissä olevat viat, määrittäen varaosa- ja korjaustarpeen sekä valiten oikeat työmenetelmät. Hän hankkii ja myy varaosat, ylläpitää varaosa- ja tarvikevarastoa sekä hoitaa varastokirjanpidon. Hän opastaa ja neuvoa asiakkaita sekä toimii taloudellisesti ja laatujärjestelmien mukaisesti, turvallisia työtapoja noudattaen sekä ympäristön huomioon ottaen.

Maatalouskonehuoltaja toimii traktorin, maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä. Tutkinnon osien valintojen myötä hän voi erikoistua mm. varaosien myymiseen. Hän toimii joko yrittäjänä tai yrityksen palveluksessa.

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja valintaa edeltää haastattelu. Täytä hakulomake ja katsomme yhdessä kanssasi, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle. Voit täyttää hakemuksen milloin vain ja otamme sinuun yhteyttä.

HUOM! Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto

Koulutus sisältää päiväkoulutuksena järjestettäviä lähijaksoja, etäoppimisen jaksoja ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Tutkinto suoritetaan näytöissä.

Keudassa on tällä hetkellä tarjolla osaamisaloista:

  • Maatalousteknologian hyödyntämisen osaamisala, maatalouskonehuoltaja

Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1.). 

Edellytykset opiskelulle

Hakijalla tulee olla suoritettuna maatalousalan perustutkinto tai vastaavat taidot työelämästästä. Monimuotokoulutuksen toteutumiseen ja tutkinnon suorittamiseen opiskelija tarvitsee alan työpaikan.

Terveydentilavaatimukset:

Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saatavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelumaksu on 500 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Yhden tutkinnon osan suorittaminen maksaa 160 euroa. Opiskelija maksaa itse kirjat ja muun opiskelumateriaalin sekä työvaatteet ja opintokäynnit. Saaren kartanon toimipisteessä on asuntola, josta voi anoa asuntolapaikkaa lähipäiville. Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joiden opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi.

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Jukka Maja

050 414 5678

Opettaja

Juhani Mykrä

040 174 5504

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi