Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Maatalousalan ammattitutkinto - maatalouskonehuoltaja (AT)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)

Koneiden huoltaja korjaa ja kunnostaa!

Maatalouskonehuoltajana toimit traktoreiden, maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä. Opastat ja neuvot asiakkaita, tunnistat koneissa olevat viat ja osaat määrittää varaosa- ja korjaustarpeen. Teet hankinnat ja myyt varaosia, ylläpidät varaosa- ja tarvikevarastoa ja hoidat varastokirjanpidon. Toimit taloudellisesti ja laatujärjestelmien mukaisesti, turvallisia työtapoja noudattaen sekä ympäristön huomioon ottaen.

Lähiopetuksen oppimisympäristönä toimii Keuda Saaren kartanon Valtra huolto. Keudassa tarjoamme monipuolisen oppimisympäristön, jossa pääset työskentelemään moderneilla koneilla ja laitteilla. Korostamme työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joten opit tekemään työtehtävät käytännössä jo opiskeluvaiheessa. Meillä voit hankkia myös koneiden ilmastointilaitteiden asennuksessa ja huollossa vaadittavan kylmäalan pätevyyden.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Asiakaspalveluhenkisyys
  • Kiinnostus tekniikkaan
  • Hyvä fyysinen ja henkinen kunto

Työllistyminen

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia traktoreiden ja maatalous- tai karjatalouskoneiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä joko yrittäjänä, yrityksen palveluksessa tai merkkihuollossa.

Toteutusvaihtoehdot

Maatalouskonehuoltaja | Päivä-monimuotokoulutus | Mäntsälä Saaren kartano
Koulutus sisältää päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta keskimäärin 4-5 pv/kk (pääsääntöisesti ma-to), muutoin oppiminen tapahtuu työpaikalla. Opintoja täydennetään verkko-opinnoilla ja etätehtävillä. Keudassa on tällä hetkellä tarjolla maatalousteknologian hyödyntämisen osaamisala (maatalouskonehuoltaja). Seuraava koulutus toteutetaan ajalla 31.8.2020 - 30.6.2021. Aloitus voidaan sopia joustavasti.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä. Valintaa edeltää haastattelu, jossa katsomme yhdessä, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle.

Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.

Kysy lisää hakeutumisesta: hakeutumispalvelut(a)keuda.fi | 09 2738 3700

Tutkinnon suorittaminen

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti

Suoritat tutkinnon tai tutkinnon osat näytöillä ja osaamista voit hankkia esimerkiksi oppisopimuksella, koulutussopimuksella tai oman työn ohessa.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin noin vuosi). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli sinulla on jo tarvittava ammattitaito.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Hakijalla tulee olla suoritettuna maatalousalan perustutkinto tai vastaavat taidot työelämästä.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Saaren kartanon toimipisteessä on asuntola, josta voi anoa asuntolapaikkaa lähipäiville.

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Jukka Maja

050 414 5678

Asiakkuuspäällikkö

Jenni Päivähonka

050 386 0909

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi