Maatalousalan perustutkinto - eläintenhoitaja, maaseutuyrittäjä, viljelijän EU-kurssi ja jatkokurssi
Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)
Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >
Eläintenhoitajana hoidat ja kasvatat eläimiä eläintenhoitoalan yrityksissä. Vastaat eläinten hyvinvoinnista ja tunnet voimassa olevat hoitoalan säädökset ja asetukset. Sinulla on laajat perustiedot eläinten elintoiminnoista, ravitsemuksesta, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä.
Maatilatalouden maaseutuyrittäjänä osaat työskennellä erilaisissa maaseutuyrityksissä. Ammattitaitosi koostuu kokonaisvaltaisesta maatilanhoitotyöstä, peltoviljelystä ja eläintenhoidosta. Hallitset työssäsi käytettävien laitteiden ja rakennusten huolto- ja kunnossapitotoimenpiteet. Valintasi mukaan hoidat tuotantoeläimiä, harjoitat metsätaloutta, palvelet asiakkaita, käytät ja suunnittelet yrityksesi tuotantoteknologiaa tai toimit rakennuttajana.
Maatalousteknologian maaseutuyrittäjänä hallitset kasvinviljely- ja urakointikoneiden huoltoon ja korjaukseen liittyvät työtehtävät. Hyödynnät tietotekniikkaa tuotannon suunnittelussa ja seurannassa. Osaat järjestää tuotannon kustannustehokkaasti, ympäristövastuullisesti ja työturvallisuusmääräysten mukaisesti.
Tekemällä oppii parhaiten, ja pääset tuottamaan erilaisia palveluita asiakkaille jo opiskeluaikana. Keudasta löytyvät mm. ajanmukaiset koneet ja laitteet, opetusmaatila, navetta, pieneläinhoitola, koirahoitola, Valtra-huolto ja Kantrisoppi-myymälä. Pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan messuja ja tapahtumia sekä opintoretkille niin kotimaahan kuin ulkomaille.
Eläintenhoitajan tutkinnon suorittaneena sinulla on valmiudet perustaa eläintenhoitoalan yritys tai toimia eläintenhoitajana maatilalla, lomittajana, kotieläinpuistossa, eläintarhassa, eläinhoitolassa, eläinkaupassa ja muissa alan yrityksissä.
Maatilatalouden maaseutuyrittäjänä voit työskennellä maaseutuyrittäjänä, lomituspalvelussa, maataloustarvikekaupassa, urakointipalvelussa sekä bioenergia- ja maisemanhoitopalveluja tarjoavissa yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä.
Maatalousteknologian maaseutuyrittäjänä voit toimia maaseutuyrittäjänä, maatalouskoneurakoitsijana, huoltokorjaamoyrittäjänä, bioenergia-alan yrittäjänä tai työntekijänä, maataloustarvikekaupassa ja erilaisissa maatiloille suunnatuissa palvelutehtävissä.
Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!
Yhteishaun seuraava hakuaika on keväällä 2021 osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion päättävät.
Järjestämme toimipisteissämme tutkintojen omia tutustumispäiviä. Pääset selaamaan tapahtumia ja ilmoittautumaan niihin PopUp-koulun kautta (linkki alla).
Keudan yleisissä koulutusinfoissa saat tietoa Keudan koko koulutustarjonnasta, hakeutumisesta sekä oppisopimuksesta. Järjestämme koulutusinfoja kerran kuussa toimipisteissä ja etänä. Tule kuulemaan ja kysymään!
Päiväkoulutus | Mäntsälä Saaren kartano
Lähiopetusta on maanantaisin 9.15-15.45, tiistaisin-torstaisin 8.15-15.45 ja perjantaisin 8.15-13.45. Opiskeluun kuuluu alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista jaksoittain. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Tarkempaa tietoa saat yhteyshenkilöiltä.
Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.
Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin 2-3 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit hankkia osaamista myös koulutus- tai oppisopimuksella.
Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.
Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.
Koulutus on maksutonta.
Opiskelijalle tulee kustannuksia työvaatteista ja -jalkineista (n. 150 €) ja opintomatkojen matkakustannukset (retket vapaaehtoisia).
Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.
Valmistuttuasi Keudasta sinulla on uusi ammatti, joka tarjoaa sinulle uusia työmahdollisuuksia. Ura- ja rekrytointipalvelu Voima auttaa sinua kohti työelämää.
Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Keudan opiskelijana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo opintojen aikana ns. väyläopintoina.
Myöhemmin työkokemusta hankittuasi voit jatkaa opintojasi Keudassa ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.
Alalle sopivia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja Keudassa:
Jos etenet urallasi esimies- tai johtotehtäviin, voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla Keudassa:
Keudassa voit myös hankkia eri aloilla tarvittavia pätevyyksiä ja sertifikaatteja mm. korttikoulutuksiin tai muuhun täydennyskoulutukseen osallistumalla.
Opinto-ohjaaja
Jukka Maja
050 414 5678
jukka.maja@keuda.fi
Opettaja
Jenni Päivähonka
050 386 0909
jenni.paivahonka@keuda.fi
09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi