Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto - kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Humanistiset ja taidealat

Kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi valmistunut voi toimia erilaisilla kuvallisen ilmaisun aloilla kuten valokuvauksen, graafisen suunnittelun ja kuvataiteen parissa. Työpaikka voi olla esimerkiksi mainostoimistossa, lehtitalossa tai taidegalleriassa. Kuvallisen ilmaisun toteuttaja voi myös toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Kuvallisen ilmaisun toteuttajan työ vaatii luovuutta ja pitkäjänteisyyttä sekä itsenäistä työtapaa.

Osaamisalalla on Keudassa tarjolla kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa:

  • graafinen suunnittelu
  • kuvataide
  • valokuvaus

Graafisen suunnittelun suuntautumisvaihtoehdosta valmistunut toimii alan yrityksissä, kuten mainostoimistoissa, sanoma- ja aikakauslehdissä, pelialalla, yrittäjänä ja eri organisaatioiden visuaalisen viestinnän ammattilaisena.  Työtehtävät painottuvat painettuun ja sähköiseen mediaan. Jatkokoulutusta on tarjolla monipuolisesti sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa Suomessa ja ulkomailla.

Kuvataiteen suuntautumisvaihtoehdosta valmistunut toimii kuvataidealan erilaisissa tehtävissä ja joissakin tapauksissa itsenäisenä taiteilijana kuvataiteen alalla tai hakeutuu alan jatko-opintoihin. Monet työllistyvät myös muille aloille, joissa pääsee käyttämään visuaalisen ilmaisun taitoja.

Valokuvauksen suuntautumisvaihtoehdossa on kaksi eri polkua

  1. Valokuvaajan suorituspolku
  2. Valokuvataiteilijan suorituspolku

Valokuvaajan / valokuvataiteilijan suorituspolulta valmistunut toimii usein itsenäisenä ammatinharjoittajana / valokuvataiteilijana. Valokuvaajan toimeksiantajia ovat mm. erilaiset lehdet, mainostoimistot, yritykset ja yhdistykset sekä yksityiset ihmiset (esim. hääkuvaukset). Vakituisia työpaikkoja tarjoavat lähinnä mediatalot ja valokuvaamot. Valokuvataiteeseen suuntautuneet kuvaajat hakeutuvat usein jatko-opintoihin.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. utsumme kaikki hakijat haastattelu- ja ohjauspäivään sähköpostitse. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. 

Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmi-maaliskuussa 2020 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Pääsykoe

Jatkuvan haun hakijat kutsutaan sähköpostitse haastattelu- ja ohjauspäivään.

Hakijat ottavat mukaansa portfolion tai muuta kuvallista materiaalia. Lisätietoja lähetetään hakijan sähköpostiin, kun hakemus on saapunut ja käsitelty.

Tutustumispäivät

Tuusula, Pekka Halosen akatemia: ilmoittautumiset marja.friberg@keuda.fi

Koulutusinfot

12.11.2019 klo 10-12 ja klo 12-14
14.2.2020 klo 10-12 ja klo 12-14

Muut Keudan avoimet ovet ja yleiset koulutusinfot löydät täältä.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinnon voi suorittaa päiväkoulutuksena.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa myös koulutus- tai oppisopimuksella.

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin kuvan alla olevan linkin kautta (Alan opiskelu Keudassa). Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Kielitaitovaatimus

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun edellytysten varmistamiseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Opiskelijalle tulee kustannuksia oppilaitoksen perimästä materiaalimaksusta (50 €/vuosi), materiaalikuluista, ulkoisestä levyasemasta (n. 100 €) ja projekteista aiheutuvia satunnaisia matkakuluja.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Mihin tähtäät opintojen jälkeen?

Valmistuttuasi Keudasta sinulla on uusi ammatti, joka tarjoaa sinulle uusia työmahdollisuuksiaUra- ja rekrytointipalvelu Voima auttaa sinua kohti työelämää.

Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Keudan opiskelijana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo opintojen aikana ns. väyläopintoina.

Myöhemmin työkokemusta hankittuasi voit jatkaa opintojasi Keudassa ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.

Alalle sopivia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja Keudassa:

Jos etenet urallasi esimies- tai johtotehtäviin, voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla Keudassa:

Keudassa voit myös hankkia eri aloilla tarvittavia pätevyyksiä ja sertifikaatteja mm. korttikoulutuksiin tai muuhun täydennyskoulutukseen osallistumalla.

Toimipiste
Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Marja Friberg

050 563 8851

Koulutusassistentti

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi