Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto - kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Humanistiset ja taidealat

Opiskele visuaalisuudesta valttikorttisi!

Kuvallisen ilmaisun toteuttajana tunnet media-alan toimintaympäristön. Valitset opintojesi alussa suuntautumisesi kolmesta eri vaihtoehdosta: graafinen suunnittelu, kuvataide tai valokuvaus. Valmistuttuasi omaat graafisen suunnittelun perusteet, tunnet kuvataiteen materiaalit ja menetelmät tai hallitset valokuvauksen ja kuvankäsittelyn perusteet. Graafisen suunnittelun ja valokuvauksen työssä yhdistät visuaalista ilmaisua ja uutta teknologiaa sekä osaat toimia media-alan ja kuvallisen ilmaisun eri tehtävissä.

Tarjoamme loistavat puitteet opiskeluun Keudan Pekka Halosen akatemiassa, idyllisen Tuusulan Rantatien tuntumassa. Opintojen aikana pääset mukaan oppilaitoksen ulkopuolisiin projekteihin sekä valmistuvien opiskelijoiden yhteisnäyttelyihin, joissa voit harjoitella yrittäjänä toimimista ja hankkia ammattitaitoa harjoitusyrityksessä. Pääset myös verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Sosiaalisuus
  • Visuaalisuus
  • Kiinnostus maailmaa kohtaan

Työllistyminen 

Graafiseen suunnitteluun erikoistuneena voit työskennellä mainostoimistossa, sanoma- ja aikakauslehdissä tai eri yrityksissä ja organisaatioissa viestinnän ammattilaisena. Työtehtävät painottuvat sähköiseen ja painettuun mediaan.

Kuvataiteen suuntautumisvaihtoehdossa sinulle tarjotaan valmiuksia jatkaa työskentelyä alalla itsenäisenä taiteilijana tai kuvataiteilijoiden assistenttina. Voit myös työllistyä muille aloille, joissa tarvitaan visuaalisen ilmaisun taitoja esim. suunnittelutehtävissä.

Valokuvauksen valittuasi sinulla on valmiudet toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana. Toimeksiantajina ovat mm. erilaiset lehdet, mainostoimistot, yritykset ja yhdistykset sekä yksityiset ihmiset (esim. hääkuvaukset).

Hakeutuminen

Jatkuva haku

  • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
  • Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.
  • Kutsumme kaikki hakijat ohjauspäivään sähköpostitse. Jos haet oppisopimukseen olemme sinuun yhteydessä puhelimitse.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on keväällä 2021 osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion päättävät.

Yhteishaun ja jatkuvan haun pääsykoe 2021

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon, Kuvallisen ilmaisun osaamisalaan, Keudan Pekka Halosen akatemiaan

Koronaviruksesta johtuen pääsykokeita ei järjestetä oppilaitoksessa. Pääsykoe koostuu ennakkotehtävistä ja puhelinhaastattelusta.

Pääsykokeen yksilöhaastattelu tapahtuu puhelimitse 20. tai 21.4. päivien aikana. Hakijalle lähetetään tarkempi henkilökohtainen yksilöhaastattelun aika. Jokaiselle hakijalle lähetetään tieto sähköpostilla omasta haastatteluajasta (20 min) viimeistään 15.4.2021

Ennakkotehtävät palautetaan oppilaitokseen ennen puhelimitse tapahtuvaa yksilöhaastattelua 13.4.2021 klo 15.00 mennessä. Jos et tee ennakkotehtäviä ja palauta niitä ennen yksilöhaastattelua aikataulun mukaisesti, et voi tulla valituksi kyseiseen koulutukseen.

HUOM! Yhteishaun ja jatkuvan haun hakijoille on sama ennakkotehtäväohjeistus, mutta jatkuvan haun hakijoita on kutsuttu kuukausittain haastatteluun, joten jatkuvan haun hakijan saamat pääsykoekutsun päivämäärät voivat vaihdella verrattuna yhteishaun hakijaan. Jos sinua mietityttää saamasi kutsu, voit olla yhteydessä hakeutumispalvelut@keuda.fi 

Ennakkotehtäväohjeistus (välilehdellä "valintaperusteet ja pääsykoe"

Aikataulu

  • Ennakkotehtävien palautus 13.4.2021 klo 15 mennessä (Ennakkotehtäväohjeistus lähetetään sähköpostiin hakemuksen lähettäneille, mutta se löytyy myös Opintopolusta välilehdeltä "valintaperusteet ja pääsykoe"
  • Tieto omasta haastatteluajasta lähetetään sähköpostilla 15.4.2021 mennessä
  • Yksilöhaastattelu puhelimitse 21.4 tai 22.4. (20 min)

Kysymykset liittyen pääsykokeeseen tai ennakkotehtäviin liittyen alla oleville yhteyshenkilöille.

Tutustumispäivät

Toimipisteiden tutustumispäivät

Järjestämme toimipisteissämme tutkintojen omia tutustumispäiviä. Pääset selaamaan tapahtumia ja ilmoittautumaan niihin PopUp-koulun kautta (linkki alla).

> Tuusulan tutustumispäivät

Koulutusinfot

Keudan yleisissä koulutusinfoissa saat tietoa Keudan koko koulutustarjonnasta, hakeutumisesta sekä oppisopimuksesta. Järjestämme koulutusinfoja kerran kuussa toimipisteissä ja etänä. Tule kuulemaan ja kysymään!

Tutkinnon suorittaminen

Toteutusvaihtoehdot

Päiväkoulutus | Tuusula Pekka Halosen akatemia
Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Monimuotokoulutus | Tuusula Pekka Halosen akatemia
Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja sekä päivä- ja ilta-aikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. 

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit hankkia osaamista myös koulutus- tai oppisopimuksella.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Opiskelijalle tulee kustannuksia oppilaitoksen perimästä materiaalimaksusta (50 €/vuosi), materiaalikuluista, ulkoisesta levyasemasta (n. 100 €) ja projekteista aiheutuvia satunnaisia matkakuluja.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Mihin tähtäät opintojen jälkeen?

Valmistuttuasi Keudasta sinulla on uusi ammatti, joka tarjoaa sinulle uusia työmahdollisuuksiaUra- ja rekrytointipalvelu Voima auttaa sinua kohti työelämää.

Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Keudan opiskelijana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo opintojen aikana ns. väyläopintoina.

Myöhemmin työkokemusta hankittuasi voit jatkaa opintojasi Keudassa ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.

Alalle sopivia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja Keudassa:

Jos etenet urallasi esimies- tai johtotehtäviin, voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla Keudassa:

Keudassa voit myös hankkia eri aloilla tarvittavia pätevyyksiä ja sertifikaatteja mm. korttikoulutuksiin tai muuhun täydennyskoulutukseen osallistumalla.

Toimipiste
Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Marja Friberg

050 563 8851

Koulutusassistentti

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi