< Takaisin tutkintohakuun

Moniosaaja- Korjausrakentaminen (Tutkinnon osa)

Tutkinnon nimi Rakennusalan perustutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake

Sinustako ammattilainen?

Tavoitteena on kouluttaa ympäristön ja muuttuneiden olosuhteiden vaatimukset ymmärtäviä korjausrakentamisen ammattilaisia. Tulevaisuudessa korjausrakentajilta odotetaan monipuolista osaamista eri korjausrakentamisen alueilta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Koulutus pitää sisällään eri työvaiheiden hallintaa sekä perehtymistä korjausrakentamisen erityisvaatimuksiin.

Koulutus on tarkoitettu jo rakennusalan kokemusta omaaville sekä alalle tuleville korjausrakentamisesta kiinnostuneille, yritteliäille, palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville henkilöille.

Tämän koulutuksen yhteydessä sinulla on mahdollisuus suorittaa rakennusalan perustutkinto tai osatutkinto, tai jos sinulla on tarvittava määrä osaamista sekä kokemusta, voit suorittaa talonrakennusalan ammattitutkinnon tai osatutkinnon.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka sisältää suunnitelman tutkinnon toteutuksesta, valmistavasta koulutuksesta sekä näiden sisällöstä ja aikataulusta. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Tutkinnon osan suorittaminen

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena: lähiopetuksena työsalissa ja luokassa (luennot, harjoitukset, etäopiskelu, oppimistehtävät) ja työssäoppimisjaksolla. Ryhmä 1: lähiopetus päivisin, Ryhmä 2: lähiopetus iltaisin. Kesto henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan, n. 1 vuosi.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen sähköpostitse.

Edellytykset opiskelulle

Kustannukset

Koulutuspaikat

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Lisätietoja 

talonrakennusalan ammattitutkinnon tai osatutkinnon.

Koulutuksen teoria- ja halliharjoittelujakso sisältää mm. purkutyöt, piikkaustyöt, suojaukset, kosteus- homevaurioiden sekä asbestin tunnistaminen, pölyn hallinta, vanhojen rakenteiden turvallinen purku, kirvesmiestyöt, tapetointi, pintakäsittelytyöt, laatoitukset, korjausrakentamisen laatu, suunnitelmat ja piirustusmerkinnät, märkätilat, muuraus ja tasoitustyöt, palokatkot ja läpiviennit, LVISA-muutokset/piirustukset, työelämän pelisäännöt ja uusi tekniikka vanhassa rakennuksessa.

Lisäksi koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat korttikoulutukset:

-  työturvallisuuskorttikoulutus

-  tulityökorttikoulutus

-  ensiapukoulutus (EA1)

Työssäoppimisjaksolla perehdytään käytännön työtehtäviin alan yrityksissä.