Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Päiväkotiapulainen lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäjänä (tutkinnon osa)

Terveys- ja hyvinvointialat

Tule täydentämään osaamistasi!

Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvatuksessa työskenteleville päiväkotiapulaisille. Koulutuksesta saat lisäosaamista lapsen kehityksen huomioimiseen arjen toiminnoissa, lapsen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä varhaiskasvatuksen päivittäisen toiminnan toteuttamiseen varhaiskasvatussuunnitelman mukaan. Koulutuksessa korostuu vuorovaikutustaidot ja tiimityötaidot. Lähitapaamisissa pääset verkostoitumaan ja keskustelemaan muiden vastaavaa työtä tekevien kanssa. Hankit lisäosaamista, uusia ideoita ja työkaluja arkeen.

Saat lisäosaamista päiväkotiapulaisen työhön ja mahdollisuuden jatkaa koko perustutkinnon suorittamista.

Hakeutuminen

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus maanantaina 24.8.2020 klo 14 Keravalla Keskikadun toimipisteessä Lounge-tilassa. Infotilaisuteen voivat tulla jo valituksi tulleet tai vasta hakeutumista pohtivat.

 • Hae koulutukseen 31.8.2020 mennessä tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Täytä hakulomake huolellisesti ja laita hakemukseen nykyinen työpaikkasi (päiväkodin nimi, jossa työskentelet parhaillaan).
 • Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.
 • Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.
 • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon osan suorittaminen

Päivä-monimuotokoulutus | Kerava Keskikatu
Monimuotokoulutus sisältää opiskelua alan työpaikalla, työpaikalla suoritettavia oppimistehtäviä, verkko-opintoja, sekä lähiopetusta oppilaitoksessa ajalla 9.9.2020-31.5.2021. Lähitapaamisissa keskeisessä roolissa on vertaisoppiminen ja keskustelu muiden samaa työtä tekevien kanssa. Lähiopetusta on kerran kuussa keskiviikkoisin klo 13-16:

 • 9.9.2020
 • 7.10.2020
 • 4.11.2020
 • 2.12.2020
 • 13.1.2021
 • 10.2.2021
 • 10.3.2021
 • 14.4.2021

Suoritettava Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osp) on yksi tutkinnon osa kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opinnoista ja kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit hankkia osaamista koulutus- tai oppisopimuksella.

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksella.

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

 • sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten psykoottistasoinen oireilu tai vakavasti toimintakykyä laskeva masennus
 • vakava sosiaalisten tilanteiden pelkotila tai viittomisen estävä sairaus tai vamma
 • muu sairaus tai vamma, joka vaarantaa opiskelijan oman tai muiden käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistuvien tai niissä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Rikosrekisteriote tulee esittää ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkua.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Toimipiste
Keskikatu 3 , Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Tiina Tuomisto

050 441 9938

Asiakkuuspäällikkö

Sosiaali- ja terveys-, kasvatus- ja ohjaus-, hius- ja kauneusalat

Sirpa Tuomisto

040 174 4455

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi