Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Pekka Halosen akatemian kesä - Kuvataiteen avoin työpaja, Kansanopisto

Yleissivistävä koulutus

Hakuaika

1.2.2021-2.5.2021

Kansanopistokoulutuksen ajankohta

31.5.2021-11.6.2021

Koulutuspaikka

Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

 

Pekka Halosen akatemian kesä - Kuvataiteen avoin työpaja

Pekka Halosen akatemian kansanopiston kesän avoimessa työpajassa on mahdollisuus keskittyä oman ilmaisun syventämiseen. Kesän 2021 työpajan teemana on väri. Aiheeseen orientoidutaan teemallisella pohjustuksella opintojen aluksi ja lyhyillä taiteilijapuheenvuoroilla opintojen aikana. Teeman on tarkoitus tarjota ideoita ja aineksia työskentelyyn sekä toisaalta luoda tavoitteita opintojaksolle ja ohjata valintojen tekemiseen.

Työpaja soveltuu hyvin Pekka Halosen akatemiassa aiemmin opiskelleille, kuvataiteen ammattilaisille, perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille tai muuten edistyneille harrastajille.

Opintojen teemaa, väriä, käsitellään eri näkökulmista. Opintojaksolla painotus ei ole niinkään väriopin opiskelussa vaan aihetta tarkastellaan jokaisen henkilökohtaisesta suhteesta väriin ja sen merkityksestä taiteellisessa ilmaisussa. Avoimessa työpajassa on mahdollisuus työskennellä omaan ilmaisuun parhaiten soveltuvin vapaavalintaisin piirustuksen ja maalauksen tekniikoin sekä saada ohjausta ja palautetta työn tueksi.

Ohjaavan opettajan tarjoaman lähiopetuksen lisäksi opinto pitää sisällään useamman eri opettajan teemaa käsitteleviä lyhyitä luentoja jotka tuovat erilaisia uusia näkökulmia kuvan tekemiseen. Ensimmäinen opiskeluviikko painottuu luentoihin ja annetun aiheen parissa työskentelyyn. Toisella viikolla työskennellään omaehtoisemmin ja itsenäisemmin. Opinto päättyy yhteiseen palautekeskusteluun.

Päivittäinen ohjattu työskentely maanantaista-perjantaihin klo 9.30-14.30 (yhteensä 50 h). Klo 14.30 jälkeen oppilaitoksen tiloissa voi työskennellä itsenäisesti ma-pe klo 17 asti.

Kansanopistokoulutus toteutetaan osana Pekka Halosen akatemian ammatillisten valinnaisten opintojen  kesätarjontaa.

 

Hakeminen

Hakuaika 1.2.-2.5.2021. Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella joka on auki hakuajan (sivun ylälaidassa). Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun mennessä.

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse sekä sähköpostilla kahden viikon kuluttua hakemuksen saapumisesta. Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

Liitteet hakemukseen

Liitä hakulomakkeeseen mukaan 3 kuvaa viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, jne.).

Kustannukset

Opintomaksu (2 viikkoa) 200 €. Välineet, materiaalit sekä ruokailun opiskelijat kustantavat itse.

Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. 14 päivää ennen koulutuspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään täysi hinta. Peruutukset ainoastaan puhelimitse tai sähköpostilla. Katso yhteystiedot sivun alaosasta.

Toimipiste
Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Pia Kousa

040 174 5488

Koulutusassistentti

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi