Pikataival ravintola- ja catering-alan työhön

Palvelualat

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta yksi tutkinnon osa seuraavista: Ravitsemispalveluissa toimiminen/Asiakaspalvelu ja myynti / Kahvilapalvelut/ Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot. 

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä alan työpaikkaan tai hakeutua opiskelemaan Ravintola- ja catering-alan perustutkintoa. Hakijoilta edellytetään 20 vuoden ikää ja alalle soveltuvaa terveyttä. Maahanmuuttajilla edellytetään olevan koulutukseen riittävä suomen kielen taitotaso. Kielitaito testataan ennen koulutuksen alkua, jos hakijalla ei ole ajantasaista todistusta kielitaidostaan.

Koulutus toteutetaan lyhytkoulutuksena, jossa ollaan ensin neljä viikkoa oppilaitoksessa ja sen jälkeen kahdeksan viikkoa alan yrityksissä oppimassa lisää ravintola- ja catering-alan työtehtävistä.

30.9. - 1.11.2019 oppilaitoksessa
4.11. - 17.12.2019 työpaikoilla
18. - 20.12.2019 oppilaitoksessa

Lähijakson aikana tutustutaan ravintola- ja catering-alan työtehtäviin, niin keittiön kuin asiakaspalvelun puolella. Koulutuksessa suoritetaan Hygieniaosaamispassi sekä Anniskelupa

Koulutuksen järejstäjä auttaa opiskelijaa etsimään sopivan yrityksen, jossa hankitaan lisää alan perusosaamista.
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen alussa sekä jatkosuunnitelma koulutuksen päättyessä.

Koulutuksesta ja sen toteuttamisesta antavat lisätietoja opettaja Jaana Silvast puh. 050 415 1465, jaana.silvast@keuda.fi ja koulutusassistentti Anne Hakala puh. 050 415 0655, anne.hakala@keuda.fi 

Hakeutumisen kaksi eri polkua

Koulutukseen hakeudutaan kahta eri polkua

1. TE-toimiston kautta haku yli 20-vuotiaille työttömille tai työttömyysuhan alla oleville. Uranumero 686751. Haku 3.9.2019 mennessä. Linkki TE-palveluiden sivuille

2. Keudan sivujen kautta alle 20-vuotiaille tai henkilöille, jotka eivät täytä TE-koulutuksen kriteereitä. Haku 20.9.2019 mennessä. Linkki Keudan hakulomakkeeseen

Kenelle?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta. Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 686751) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Valinta tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, joka pidetään 16.9.2019 Keudan palvelualojen ohjauspäivänä.
Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. 

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Koulutusassistentti

Anne Hakala

050 415 0655

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi