Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto - toimitilahuoltaja (AT), laitoshuoltaja (AT)

Palvelualat
Tutkinnon nimi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia asiakaskohteessa puhdistuspalvelualan työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat mm. elintarviketeollisuuslaitokset, erityiskohteet, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kulttuurihistorialliset kohteet, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, puhdastilat, rakennussiivous, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Tutkinnon suorittanut voi suunnata ammatillista osaamistaan myös henkilökohtaiseen avustamiseen, kiinteistönhoitoon, kotityöpalveluihin, laitoshuoltoon, tekniseen kiinteistönhoitoon tai toimitilahuoltoon tutkintonimikkeen mukaisesti.

 Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon sisältyy kolme osaamisalaa kiinteistönhoidon osaamisala, kotityöpalvelujen osaamisala ja toimitilahuollon osaamisala.

Toimitilahuollon osaamisalan tutkintonimikkeitä ovat suuntautumisen mukaan laitoshuoltaja ja toimitilahuoltaja (AT).

Hakeutuminen

Jatkuva haku. Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen tällä sivulla.

Jotta opinnot toteutuvat, opiskelija tarvitsee alan työpaikan, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto tai ilta-monimuoto

Opiskelu koostuu lähiopetuskerroista, ohjatusta etäopiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Jokaiselle tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen ohjelma tutkinnon suorittamisesta ja tarvittavasta valmistavasta koulutuksesta. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. 

Iltamonimuoto: Opiskelua oppilaitoksessa tiistaisin klo 15-19 (pakolliset tutkinnon osat) ja sovitut torstait klo 14-18 (valinnaiset tutkinnon osat)

Päivämonimuoto: Opiskelua oppilaitoksessa joka toinen tiistai klo 8.15-16.00 (pakolliset tutkinnon osat) ja sovitut torstait klo 14-18 (valinnaiset tutkinnon osat)

Tutkinnon laajuus on 150 osp. Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta (15 osp) tutkinnon osasta, yhdestä tai kahdesta osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta (45 osp tai 90 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista, joita valitaan yhteensä 45 osp tai 90 osp.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen sähköpostiisi (kielitaitovaatimus B1.1.)

Edellytykset opiskelulle

Edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla ja alan työkokemusta vähintään 12kk.

Kustannukset

Opiskelumaksu 300 €

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja

Sirpa Laiho

040 174 4492

Opinto-ohjaaja

Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Luonnonvara- ja ympäristöpalvelut, floristiikka
Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus

Johanna Leinonen

040 174 5508