< Takaisin tutkintohakuun

Puhtaus-ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Toimitilahuoltaja(AT)/Laitoshuoltaja(AT)

Tutkinnon nimi Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake

Sinustako ammattilainen?

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia asiakaskohteessa puhdistuspalvelualan työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat mm. elintarviketeollisuuslaitokset, erityiskohteet, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kulttuurihistorialliset kohteet, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, puhdastilat, rakennussiivous, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Tutkinnon suorittanut voi suunnata ammatillista osaamistaan myös henkilökohtaiseen avustamiseen, kiinteistönhoitoon, kotityöpalveluihin, laitoshuoltoon, tekniseen kiinteistönhoitoon tai toimitilahuoltoon tutkintonimikkeen mukaisesti.

 Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon sisältyy kolme osaamisalaa kiinteistönhoidon osaamisala, kotityöpalvelujen osaamisala ja toimitilahuollon osaamisala.

Toimitilahuollon osaamisalan tutkintonimikkeitä ovat suuntautumisen mukaan laitoshuoltaja ja toimitilahuoltaja (AT).

Hakeutuminen

Jatkuva haku. Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen tällä sivulla.

Jotta opinnot toteutuvat, opiskelija tarvitsee alan työpaikan, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Tutkinnon suorittaminen

Monimuotototeutus

Opiskelu koostuu lähiopetusilloista, ohjatusta etäopiskelusta sekä työssä oppimisesta. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Jokaiselle tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen ohjelma tutkinnon suorittamisesta ja tarvittavasta valmistavasta koulutuksesta. Laitoshuoltajan ammattitutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena

Opiskelua oppilaitoksessa on joka toinen tiistai klo 8.15-16.00.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen sähköpostiisi (kielitaitovaatimus B1.1.)

Edellytykset opiskelulle

Edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla ja alan työkokemusta vähintään 12kk.

Kustannukset

Opiskelumaksu 300 €

Koulutuspaikat

Järvenpää Sibeliuksenväylä