Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, toimitilahuollon ja kotityöpalvelujen osaamisalat - toimitilahuoltaja, kodinhuoltaja

Palvelualat
marketing-image
Tutkinnon nimi
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suorittanut henkilö toimii kiinteistönhoidon, kotityöpalvelujen tai toimitilahuollon asiakaskohteissa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla.

Tutkinnon suorittanut osaa toimia asiakaskohteessa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti.

Valinnaisten tutkinnon osien mukaisesti tutkinnon suorittanut henkilö osaa suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat mm. asuinkiinteistöt, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, sosiaalihuoltolaitokset, terveydenhuoltolaitokset, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoon sisältyy kolme osaamisalaa: kiinteistönhoidon osaamisala, kotityöpalvelujen osaamisala (kodinhuoltaja) ja toimitilahuollon osaamisala (toimitilahuoltaja)

Kotityöpalvelujen osaamisala

Kodinhuoltajan työpaikkoja ovat päiväkodit, kotityöpalveluyritykset, erilaiset hoitokodit, kodinomaiset laitokset, asiakkaiden kodit ja ateriapalveluiden yritykset. Kodinhuoltajat toimivat usein myös yrittäjinä. 

Kodinhuoltajan työtehtäviin voi sisältyä muun muassa ateria-ja hygieniapalveluja, tekstiilihuoltoa sekä asiakkaiden päivittäisiä avustamis- ja asiointitehtäviä.

Toimitilahuollon osaamisala

Toimitilahuoltaja toimii työntekijänä joko palveluja tuottavassa yrityksessä tai julkisessa organisaatiossa tai itsenäisenä yrittäjänä. Toimitilahuoltajan työpaikkoja ovat mm. hotellit, oppilaitokset, uimahallit, asuinkiinteistöt, liikennevälineet, teollisuuslaitokset, sairaalat ja terveyskeskukset, päiväkodit, palvelukodit ja kodinomaiset laitokset. Toimitilahuoltajan työtehtäviin sisältyy erilaisten toimitilojen ylläpito- ja perussiivoustehtäviä sekä muita palvelutehtäviä toimintaympäristöstä riippuen, mm. toimitilojen viihtyisyydestä huolehtiminen, tekstiilien huoltoa, ateria-ja kokouspalveluita, asiakkaisen avustamista. Toimitilahuoltajan opinnot ovat hyvin käytäntöpainotteisia. Tavoitteenamme on kouluttaa osaavia ja palveluhenkisiä toimitilahuoltajia.

Katso myös työvaltainen Catering-ja hygieniapalveluiden moniosaaja-koulutus (LIITO-hanke)

Tutustumispäivät

Järvenpään Sibeliuksenväylä:

Voit sopia tutustumisesta opinto-ohjaajan kanssa: mirja.pitkanen@keuda.fi

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Huomioithan, että järjestelmässämme on käyttökatkos n. klo 22.20-23.40 välisenä aikana päivityksen takia. Tänä aikana hakulomakkeen täyttäminen ei onnistu. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuoto tai päiväkoulutus

  • Koulutuksen kesto 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
  • Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.
  • Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua, verkko-opetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Jokaiselle tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen ohjelma tutkinnon suorittamisesta ja tarvittavasta valmistavasta koulutuksesta. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Lähiopetuspäiviä torstaisin klo 12-16.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Päivä-monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Lisätietoja

Tutkinto muodostuu

  • Yhteisistä tutkinnon osista (35 osp)
  • Yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (15 osp): Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen
  • Kahdesta osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta (60 osp): Ylläpitosiivouspalvelut ja Perussiivouspalvelut

Valinnaisista tutkinnon osista (70 osp): valinnaisilla tutkinnon osilla voi suunnata ammatillista osaamistaan mm. avustamis- ja asiointipalvelujen tuottamiseen, kiinteistöteknisten järjestelmien hoitamiseen, kiinteistöautomaation käyttämiseen, kodin ruokapalvelujen tuottamiseen, perussiivouspalveluihin, ylläpitosiivouspalveluihin, piha- ja ulkoalueiden hoitamiseen, vaatteiden ja tekstiilien huoltamiseen, LVI-järjestelmien toimintakunnon ylläpitoon ja työpaikkaohjaajaksi valmentautumiseen.

 

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Luonnonvara- ja ympäristöpalvelut, floristiikka
Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus

Johanna Leinonen

040 174 5508

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi