Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Puhtauspalvelualan koulutus (Työvoimakoulutus nro 692397)

Koulutus alkaa: 3.8.2020

Hakuaika päättyy: 19.7.2020

Puhtauspalvelualalla jo työskennellyt - tarvitsetko ammattiosaamisesi päivitystä tai lisäkoulutusta?

Koulutuksen tavoitteena on hankkia osaamista puhtauspalvelualan perusteissa ja osoittaa osaaminen ammattiosaamisen näytöissä. Koulutus sisältää toimitilahuollon osaamisalan kaksi pakollista tutkinnon osaa:

 • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen
 • Ylläpitosiivouspalvelut.

Koulutus on tarkoitettu alalle motivoituneille ja hyvän terveyden (fyysinen työ) omaaville 20 vuotta täyttäneille henkilöille, jotka haluavat saada todistuksen osaamisestaan. Koulutus soveltuu hyvin maahanmuuttajille, joilla on riittävä kielitaito alan koulutukseen ja työhön.

Koulutuksen sisältö

 • asiakaskohteen palvelusopimus ja palvelutuotteet
 • erilaiset asiakaspalvelutilanteet
 • työ- ja asiakasturvallisuus
 • asiakaskohteiden ylläpitosiivous ja jaksoittainen siivous
 • työtapahygienia
 • ylläpitosiivous osana asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisössä
 • siivoustyövälineiden ja -koneiden käyttö
 • työturvallisuus ja työergonomia.
 • Työturvallisuuskortti

Koulutusta on mahdollista jatkaa esimerkiksi oppisopimuksella tavoitteena koko tutkinnon suorittaminen.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen toteuttamistavat, joten koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa joko perustutkinnon tai ammattitutkinnon osia osaamisensa/työkokemuksensa mukaisesti. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna. Koulutuspaikkana toimii Keravalla Sarviniitynkatu 9.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden sivuilla (linkki tämän koulutuksen hakusivulle löytyy tämän sivun yläosasta) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asioinnissa kohdassa koulutushakemus.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle aina kirjallisesti.

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä Keudan opettajalta Sirpa Laiholta, p. 040 1744492, sirpa.laiho@keuda.fi

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat lisätietoja TE-toimistostasi tai valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15.)

Toimipiste
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Sirpa Laiho

040 174 4492

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi