Pukeutumisneuvojana toimiminen (tutkinnon osa, EAT)

Tekniikan alat

Oletko kiinnostunut pukeutumisen monipuolisista mahdollisuuksista? Kouluttaudu alan ammattilaiseksi.

Pukeutumisneuvoja työskentelee ihmisläheisessä asiakaspalveluammatissa ja suosittelee asiakkailleen sopivia asukokonaisuuksia. Hän ohjaa ja neuvoo asiakasta tilannepukeutumisessa, opastaa materiaalivalinnoissa ja asujen sekä asusteiden huoltamisessa. Työhön voi kuulua myös esittelytilaisuuksien järjestämistä.

Pukeutumisneuvoja voi työskennellä esimerkiksi myyjänä vaatetusalan liikkeessä, kauneudenhoitoalalla, ompelimossa vaatteiden valmistuksen parissa sekä itsenäisenä yrittäjänä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion! 

Tutkinnon osan suorittaminen

Koulutuksessa suoritetaan yksi tutkinnon osa Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinnosta.

Tutkinto suoritetaan päivä-monimuotokoulutuksena. Seuraava aloitus on 13.9.2019.

Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä (keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa), etätehtäviä ja työapikalla tapahtuvaa oppimista. Koska suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla, on työpaikan valinnalla suuri merkitys opintojen monipuolisuudelle. Opinnot soveltuvat hyvin työn ohella suoritettaviksi. Jos olet esim. TE-tuella opiskeleva, niin työaika on oltava vähintään 25h/viikossa, jotta opiskelujen päätoimisuus toteutuu.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin kuvan alla olevan linkin kautta (Alan opiskelu Keudassa). Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Edellytykset opiskelulle

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun osaamiskartoitukseen.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Lähtökohtaisesti hakija hankkii työpaikan itse, mutta mahdollisuuksien mukaan opettaja voi avustaa työpaikan löytymisessä.

Hakijalle on eduksi  liiketalousalan, vaatetusalan tai kauneudenhoitoalan koulutustausta tai näiden alojen työkokemus. Tärkeintä kuitenkin on asiakaspalvelualttius.

Kustannukset

Opiskelumaksu 300 euroa.

Lisäksi opintoihin saattaa sisältyä yritysvierailuja, joista voi tulla kustannuksia.

Halutessaan opiskelija voi ottaa oman kannettavan tietokoneen mukaan lähipäiviin.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Johanna Leinonen

040 174 5508

Opettaja

Päivi Korhonen

050 434 4104

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi