Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Puutarha-alan ammattitutkinto - floristi (AT), viheraluerakentaja (AT), puistopuutarhuri (AT), tuotantopuutarhuri (AT)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)

Puutarha-alan ammattitutkinto on tarkoitettu puutarha-alan perustutkinnon suorittaneille ja/tai työelämäkokemusta puutarha-alalta hankkineille jatkokoulutukseksi.

Keudassa on valittavana seuraavat osaamisalat:

 • Floristiikan osaamisala, floristi
 • Viheralueiden rakentamisen osaamisala, viheraluerakentaja
 • Viheralueiden ylläpitämisen osaamisala, puistopuutarhuri
 • Puutarhakasvituotannon osaamisala, tuotantopuutarhuri

Floristiikan osaamisala

Floristi on kukkakaupan ammattilainen!

Floristina tunnet kukkakauppa-alan erikoistuotteet ja palvelut. Sinulla on vahva kasvintuntemus, hyvät kädentaidot ja osaat tehdä yksilöllisiä kukkasidontatöitä. Olet ammattitaitoinen asiakaspalvelija, jolla on myös markkinointiosaamista. Työskentelet vastuullisesti, sitoutuneesti ja itsenäisesti myymäläympäristössä. Työssäsi tarvitset myös tietoteknisiä taitoja ja kielitaitoa.

Keudassa floristisen alan erikoisosaaminen on huipputasolla. Saat joustavaa ohjausta opintojesi aikana ja pääset kehittämään taitojasi monipuolisissa oppimisympäristöissä laadukkaita materiaaleja hyödyntäen. Opiskelun tukena ovat aktiiviset kansainväliset verkostot, jotka näkyvät opinnoissa mm. kansainvälisinä työelämäjaksoina, workshopeina sekä kilpailuina. Keudan opiskelijat ovatkin niittäneet menestystä alan kilpailuissa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Hyvät kädentaidot ja halu oppia uutta
 • Kyky itsenäiseen työskentelyyn
 • Hyvät sosiaaliset ja vuorovaikutustaidot sekä kyky myydä omaa osaamista

Työllistyminen

Työskentelet pääsääntöisesti yksityisellä sektorilla kukkakaupassa, kukkatalossa tai puutarhamyymälässä. Voit toimia joko yrittäjänä, työyhteisön jäsenenä tai freelancerina.

Lisätiedot

Opettaja Tiina Räihä (yhteystiedot alla)

Viheralueiden rakentamisen ja ylläpitämisen osaamisalat

Tule rakentamaan vihreää maailmaa!

Viheraluerakentajana työskentelet erilaisten viheralueiden rakentamisen tehtävissä.

Puistopuutarhurina työskentelet viheralueiden ylläpito-, hoito- ja kunnossapidon tehtävissä.

Kummassakin tehtävässä toimit tiiminvetäjänä viheralalla.

Keudassa voit opiskella joustavasti, ja rakennat oman näköisesi opintopolun kokeneiden opettajien ohjauksella. Tarjoamme loistavan oppimisympäristön, jossa on ilo oppia. Pääset opintojen aikana verkostoitumaan ammatillisesti yritysvierailuilla, tutustumaan työnantajiin ja asiantuntijavieraisiin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaidot
 • Organisointitaidot
 • Tiimityöskentelytaidot

Työllistyminen

Puutarha-alan ammattilaisena voit työskennellä viherrakentamisen ja -ylläpidon yrityksissä, kiinteistöhuollon tehtävissä, kuntien, kaupunkien ja seurakuntien tehtävissä sekä toimia yrittäjänä.

Lisätiedot

Opettaja Jyrki Autio (yhteystiedot alla)

Puutarhakasvituotannon osaamisala

Pellolta pöytään ja markkinoille!

Tuotantopuutarhurina suunnittelet viljelykasvien tuotantoa sekä viljelet, jatkojalostat, markkinoit ja myyt laadukkaita puutarhatuotteita.

Keudassa tarjoamme sinulle loistavan oppimisympäristön, jossa pääset innostuneen opetushenkilöstön avulla tutustumaan monipuolisesti puutarhakasvien tuotantoon sekä käyttämään erilaisia koneita ja laitteita. Voit osallistua opintojen aikana erilaisiin tapahtumiin, kuten seminaareihin, alan messuille ja puutarhanäyttelyihin sekä vierailla tutustumiskäynneillä eri yrityksissä. Sinulla on myös mahdollisuus lähteä kansainväliselle työelämäjaksolle.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Innostus puutarhakasvien tuottamiseen
 • Yhteistyökyky
 • Tiedonjano

Työllistyminen

Valmistuttuasi voit toimia itsenäisenä yrittäjänä, työntekijänä sekä esimies- ja työnjohtotehtävissä puutarhakasvien tuotannon ja myynnin alalla.

Lisätiedot

Opettaja Tuula Tiirikainen (yhteystiedot alla)

Hakeutuminen

Jatkuva haku

 • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
 • Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.
 • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Toteutusvaihtoehdot

Päivä-monimuotokoulutus | Mäntsälä Saaren kartano
Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Saaren kartanolla pidettäviin lähijaksoihin sisältyy teoriaopetusta, harjoituksia käytännön työtehtävissä sekä yritysvierailuja.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa myös koulutus- tai oppisopimuksella.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla suoritettuna alan perustutkinto haettavalta osaamisalalta tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta alalta.

Puutarha-alan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 400 euroa.

Tämän lisäksi opiskelija hankkii itse seuraavat välineet:

 • Floristiikan osaamisala: Oppikirja (n. 60 €), työvälineet ja työkalupakki (n. 400 €).
 • Puutarhakasvituotannon osaamisala: Työvaatteet (n. 150 €) ja oppikirjat  (n. 100 €).

Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Opistossa on asuntola. Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joille opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi. Opinnot on mahdollista suorittaa myös alan työn ohessa.

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Jyrki Autio

040 174 5397

Opinto-ohjaaja

Johanna Leinonen

040 174 5508

Opettaja

Tuula Tiirikainen

040 174 5367

Opettaja

Tiina Räihä

050 386 0887

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi