Puutarha-alan ammattitutkinto - floristi (AT), viheraluerakentaja (AT), puistopuutarhuri (AT), tuotantopuutarhuri (AT)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)

Puutarha-alan ammattitutkinto on tarkoitettu puutarha-alan perustutkinnon suorittaneille ja/tai työelämäkokemusta puutarha-alalta hankkineille jatkokoulutukseksi.

Keudassa on valittavana seuraavat osaamisalat:

 • Floristiikan osaamisala, floristi
 • Viheralueiden rakentamisen osaamisala, viheraluerakentaja
 • Viheralueiden ylläpitämisen osaamisala, puistopuutarhuri
 • Puutarhakasvituotannon osaamisala, tuotantopuutarhuri

Floristiikan osaamisala

Floristi on kukkakaupan ammattilainen

Floristina tunnet kukkakauppa-alan erikoistuotteet ja palvelut. Sinulla on vahva kasvintuntemus, hyvät kädentaidot ja osaat tehdä yksilöllisiä kukkasidontatöitä. Olet ammattitaitoinen asiakaspalvelija, jolla on myös markkinointiosaamista. Työskentelet vastuullisesti, sitoutuneesti ja itsenäisesti myymäläympäristössä. Työssäsi tarvitset myös tietoteknisiä taitoja ja kielitaitoa.

Keudassa floristisen alan erikoisosaaminen on huipputasolla. Saat joustavaa ohjausta opintojesi aikana ja pääset kehittämään taitojasi monipuolisissa oppimisympäristöissä laadukkaita materiaaleja hyödyntäen. Opiskelun tukena ovat aktiiviset kansainväliset verkostot, jotka näkyvät opinnoissa mm. kansainvälisinä työelämäjaksoina, workshopeina sekä kilpailuina. Keudan opiskelijat ovatkin niittäneet menestystä alan kilpailuissa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Hyvät kädentaidot ja halu oppia uutta
 • Kyky itsenäiseen työskentelyyn
 • Hyvät sosiaaliset ja vuorovaikutustaidot sekä kyky myydä omaa osaamistaan

Työllistyminen

Työskentelet pääsääntöisesti yksityisellä sektorilla kukkakaupassa, kukkatalossa tai puutarhamyymälässä. Voit toimia joko yrittäjänä, työyhteisön jäsenenä tai freelancerina.

Lisätiedot

Opettaja Tuija Näriäinen (yhteystiedot alla)

Viheralueiden rakentamisen ja ylläpitämisen osaamisalat

Tule rakentamaan vihreää maailmaa!

Viheraluerakentajana työskentelet erilaisten viheralueiden rakentamisen tehtävissä.

Puistopuutarhurina työskentelet viheralueiden ylläpito-, hoito- ja kunnossapidon tehtävissä.

Kummassakin tehtävässä toimit tiiminvetäjänä viheralalla.

Keudassa voit opiskella joustavasti, ja rakennat oman näköisesi opintopolun kokeneiden opettajien ohjauksella. Tarjoamme loistavan oppimisympäristön, jossa on ilo oppia. Pääset opintojen aikana verkostoitumaan ammatillisesti yritysvierailuilla, tutustumaan työnantajiin ja asiantuntijavieraisiin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaidot
 • Organisointitaidot
 • Tiimityöskentelytaidot

Työllistyminen

Puutarha-alan ammattilaisena voit työskennellä viherrakentamisen ja -ylläpidon yrityksissä, kiinteistöhuollon tehtävissä, kuntien, kaupunkien ja seurakuntien tehtävissä sekä toimia yrittäjänä.

Lisätiedot

Opettaja Jyrki Autio (yhteystiedot alla)

Puutarhakasvituotannon osaamisala

Pellolta pöytään ja markkinoille!

Tuotantopuutarhurina suunnittelet viljelykasvien tuotantoa sekä viljelet, jatkojalostat, markkinoit ja myyt laadukkaita puutarhatuotteita.

Keudassa tarjoamme sinulle loistavan oppimisympäristön, jossa pääset innostuneen opetushenkilöstön avulla tutustumaan monipuolisesti puutarhakasvien tuotantoon sekä käyttämään erilaisia koneita ja laitteita. Voit osallistua opintojen aikana erilaisiin tapahtumiin, kuten seminaareihin, alan messuille ja puutarhanäyttelyihin sekä vierailla tutustumiskäynneillä eri yrityksissä. Sinulla on myös mahdollisuus lähteä kansainväliselle työelämäjaksolle.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Innostus puutarhakasvien tuottamiseen
 • Yhteistyökyky
 • Tiedonjano

Työllistyminen

Valmistuttuasi voit toimia itsenäisenä yrittäjänä, työntekijänä sekä esimies- ja työnjohtotehtävissä puutarhakasvien tuotannon ja myynnin alalla.

Lisätiedot

Opettaja Tuula Tiirikainen (yhteystiedot alla)

Hakeutuminen

Jatkuva haku

 • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
 • Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinto suoritetaan päivä-monimuotokoulutuksena.

Koulutus sisältää lähi-, etä- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Saaren kartanolla pidettäviin lähijaksoihin sisältyy teoriaopetusta, harjoituksia käytännön työtehtävissä sekä yritysvierailuja.

Työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoille opiskelija etsii itse työpaikat.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin kuvan alla olevan linkin kautta (Alan opiskelu Keudassa). Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Edellytykset opiskelulle

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun osaamiskartoitukseen.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla suoritettuna alan perustutkinto haettavalta osaamisalalta tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta alalta.

Puutarha-alan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 400 euroa.

Tämän lisäksi opiskelija hankkii itse seuraavat välineet:

 • Floristiikan osaamisala: Oppikirja (n. 60 €), työvälineet ja työkalupakki (n. 400 €).
 • Puutarhakasvituotannon osaamisala: Työvaatteet (n. 150 €) ja oppikirjat  (n. 100 €).

Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Opistossa on asuntola. Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joille opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi. Opinnot on mahdollista suorittaa myös alan työn ohessa.

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Tuija Näriäinen

050 439 7656

Opettaja

Tuula Tiirikainen

040 174 5367

Opettaja

Jyrki Autio

040 174 5397

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi