Puutarha-alan erikoisammattitutkinto - floristimestari (EAT), viheraluemestari (EAT)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)

Puutarha-alan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu jatkokoulutukseksi puutarha-alan ammattitutkinnon suorittaneille ja/tai alan työkokemusta hankkineille.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinto (180 osaamispistettä) muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta Puutarha-alan organisaation viestintä (20 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (160 osaamispistettä).

Suorittamalla tutkinnon osat Floristisen alan asiantuntijana toimiminen ja Floristisen alan tuotteiden kehittäminen, tutkintonimike on Floristimestari.

Suorittamalla tutkinnon osat Viheralan työmaan johtaminen tai Viheralan organisaation johtaminen sekä Viheralan hankintatoiminta tai Viheralan tarjoustoiminta, tutkintonimike on Viheraluemestari.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintonimikettä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinto suoritetaan päivä-monimuotokoulutuksena.

Koulutus sisältää lähi-, etä- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin kuvan alla olevan linkin kautta (Alan opiskelu Keudassa). Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Kielitaitovaatimus

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun edellytysten varmistamiseen (kielitaitovaatimus C1.1.).

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla alan ammattitutkinto suoritettuna tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta haettavalta osaamisalalta.

Puutarha-alan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Kustannukset

Opiskelumaksut:

  • Floristimestari 750 €. Lisäksi opikselijan tulee hankkia oppikirja (n. 60 €) sekä työvälineet ja työkalupakki (n. 600 €).
  • Viheraluemestari 600 €

Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Oppilaitoksessa on asuntola.

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Jukka Maja

050 414 5678

Opettaja

Tuija Näriäinen

050 439 7656

Opettaja

Kirsi Tuominen

040 174 4551

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi