Puutarha-alan erikoisammattitutkinto - floristimestari (EAT), viheraluemestari (EAT)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)
marketing-image

Puutarha-alan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu jatkokoulutukseksi puutarha-alan ammattitutkinnon suorittaneille ja/tai alan työkokemusta hankkineille.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinto (180 osaamispistettä) muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta Puutarha-alan organisaation viestintä (20 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (160 osaamispistettä).

Suorittamalla tutkinnon osat Floristisen alan asiantuntijana toimiminen ja Floristisen alan tuotteiden kehittäminen, tutkintonimike on Floristimestari.

Suorittamalla tutkinnon osat Viheralan työmaan johtaminen tai Viheralan organisaation johtaminen sekä Viheralan hankintatoiminta tai Viheralan tarjoustoiminta, tutkintonimike on Viheraluemestari.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintonimikettä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen täman sivun yläosassa.

Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Pohjakoulutussuosituksena on puutarha-alan ammattitutkinto tai työkokemusta puutarha-alan työtehtävissä 3-5 vuotta. Täytä hakulomake ja katsomme yhdessä kanssasi, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle. Voit täyttää hakemuksen milloin vain ja otamme sinuun yhteyttä. 

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuotokoulutus

Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutus sisältää lähi-, etä- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen.

Edellytykset opiskelulle

Pääsyvaatimuksena puutarha-alan erikoisammattitutkintoon on suoritettuna saman alan ammattitutkinto tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus alalta).

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Opiskelumaksun summa ilmoitetaan myöhemmin. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Oppilaitoksessa on asuntola.

Hakemuslomakkeen viimeisellä sivulla kysytään maksajatietoja - valitse tähän "Hakija" jos maksat opiskelumaksun itse. Muita kenttiä ei tällöin tarvitse täyttää.

Terveydentilavaatimukset

Puutarha-alan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saatavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Jukka Maja

050 414 5678

Opettaja

Floristiikka

Tuija Näriäinen

050 439 7656

Opettaja

Kirsi Tuominen

040 174 4551

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi