Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, osatutkinto (Työvoimakoulutus nro 685341)

Koulutus alkaa: 08.08.2019

Hakuaika päättyy: 16.06.2019

Koulutuksen hakusivu: TE-palvelut/Työvoimakoulutus nro 685341

Kuvaus

Koulutus on suunniteltu ravintola- ja catering-alasta kiinnostuneille tai alalla jo työskennelleille henkilöille, joilta puuttuu perustutkinto. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa 1-2 pakollista tutkinnonosaa (Ravitsemispalveluissa toimiminen, Lounasruokien valmistus) ja valinnainen tutkinnonosa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan sekä yhteiset tutkinnon osat.

Koulutuksen tavoitteena on saada valmiudet jatkaa tarvittaessa opinnot loppuun esim. oppisopimuksella tai työllistyä alan työtehtäviin. Hakijoilta edelytetään vähintään 20 vuoden ikää, alalle soveltuvaa terveydentilaa ja maahanmuuttajataustaisilla hakijoilla on oltava riittävä suomen kielen taitotaso (vähintään A2.2.).

Sisältö

Ravintola- ja catering-ala tarjoaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Perustutkinnon suorittanut voi toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Ravintola- ja catering-alalla on hyvät mahdollisuudet edetä uralla kouluttautumisen avulla.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena.

Koulutukseen hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Lisätiedot: kouluttaja Anna-Maria Vaajoensuu puh. 050-3305439 , sähköposti: anna-maria.vaajoensuu@keuda.fi ja koulutusassistentti Anne Hakala puh. 050 415 0655 tai anne.hakala@keuda.fi .

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (tunnistenumero 685341 )-> näytä ilmoitukset sivun alareunassa -> klikkaa koulutusta johon olet hakemassa-> valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) -> hae tähän koulutukseen tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi->oma asiointi->koulutushakemus.

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Haastattelut toteutetaan 27.6.2019. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. 

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat lisätietoja te-toimistostasi tai valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15.)

Valintapäätöksesta ilmoitetaan hakijalle aina kirjallisesti. 

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Anna-Maria Vaajoensuu

050 330 5439

Koulutusassistentti

Anne Hakala

050 415 0655

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi