Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - kokki, tarjoilija

Palvelualat

Hyvät eväät ruoka- ja juomakulttuurin kiehtovaan maailmaan!

Kokkina valmistat laadukasta ruokaa ja tunnet raaka-aineet. Opit työskentelemään trendikkäässä ruokaravintolassa tai suuressa ammattikeittiössä käyttäen apunasi alan uusinta tekniikkaa.

Tarjoilijana huolehdit laadukkaasta asiakaspalvelusta ja ruuan tarjoilusta. Anniskeluasiat ja viinien tuntemus ovat osa tarjoilijan työtä. Opit kohtaamaan erilaisia asiakkaita ja käyttämään tarjoilutilanteissa myös vierasta kieltä.

Keudassa on uudet ja monipuoliset tilat sekä hyvät laitteet ja oppimisen tueksi. Opetusravintolat Paatela, Opéra, Menuetti ja Lukkari sekä Keudan omat opiskelijaravintolat valmentavat sinua turvallisesti työelämään. Järjestämme oppilaitosympäristössä asiakastilaisuuksia kahvituksista à la carte -tarjoiluihin ja hääjuhliin. Teemme tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Osia opiskelusta toteutetaan työpaikoilla. Opinnot sisältävät myös itsenäistä opiskelua, tukea saat tarvittaessa. Joustavat opinnot mahdollistavat juuri sinun näköisesi tutkinnon – voit täydentää osaamistasi esimerkiksi elintarvikealan, liiketoiminnan tai matkailualan tutkinnoilla. Osallistumme aktiivisesti alan kilpailuihin ja tapahtumiin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tiimityötaidot
  • Asiakaspalveluhenkisyys
  • Reippaus ja joustavuus

Työllistyminen

Ravintola- ja catering-alalta valmistuttuasi voit työskennellä esim. ravintolassa, ruokapalveluyrityksessä, kahvilassa, pitopalveluyrityksessä tai vähittäiskaupan ruokatiskillä. Työllisyystilanne alalla on hyvä! 

Toteutusvaihtoehdot

Päiväkoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä | Kerava Sarviniitynkatu | Nurmijärvi Lopentie | Mäntsälä Lukkarinpolku
Opiskelun aloitusajankohta ja tarkempi sisältö sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti opiskelijavalinnan jälkeen. Päiväkoulutus on pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Päiväkoulutuksessakin työskentelemme joustavasti alan käytännön mukaisesti iltaisin ja joskus viikonloppuisin. Järvenpään ja Keravan toimipisteet toimivat tiiviissä yhteistyössä ja opintoja voi olla vuorotellen kummassakin opetusravintolassa.

Monimuotokoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä | Kerava Sarviniitynkatu
Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelun aloitusajankohta ja lähiopiskelupäivät sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti opiskelijavalinnan jälkeen.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.UusiDani verkkosivu2Keudan kasvatti Dani Hänninen menestyi Suomen MasterChefissä

Keudassa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut Dani Hänninen nähtiin vuoden 2020 Suomen MasterChef -kilpailuissa. Hän sijoittui kilpailussa toiseksi. "Sain Keudasta ammattitaitoa, mutta myös kisakokemusta, joka oli korvaamatonta. Kun Keudan opettajat huomaavat, että joku on erityisen kiinnostunut ja hänellä on halu kilpailla, niin he antavat kyllä kaiken tukensa siihen."

Lue Dani Hännisen opiskelutarina ja haastattelu syyskuulta 2020 täältä!


 

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Kutsumme sinut ohjauspäivään sähköpostitse. Jos haet oppisopimukseen olemme sinuun yhteydessä puhelimitse.

Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Kysy lisää hakeutumisesta: hakeutumispalvelut(a)keuda.fi | 09 2738 3700

 

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on keväällä 2022 osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion päättävät.

Koulutusinfot ja tutustumispäivät

Keudan yleiset koulutusinfot

Keudan yleisissä koulutusinfoissa saat tarvitsemasi tiedot koulutuksista, hakeutumisesta sekä oppisopimuksesta. Tilaisuus sopii sinulle erityisesti silloin, kun vasta mietit sopivaa alaa tai haluat esimerkiksi vertailla erilaisia tutkintoja. Infossa kuulet myös mitä oppisopimuskoulutus on ja miten opinnot pääsee aloittamaan. Tule kuulemaan ja kysymään!

Toimipistekohtaiset tutustumispäivät ja koulutusinfot

Toimipisteiden tutustumispäivät sopivat sinulle, kun haluat tutustua tiettyyn koulutukseen tai toimipisteeseen.

Lisätietoa yleisistä koulutusinfoista ja toimipisteiden tutustumispävistä löydät osoitteesta www.keuda.fi/infot.

Tutkinnon suorittaminen

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin 1-3 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit hankkia osaamista myös koulutus- tai oppisopimuksella.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin sivun yläosassa kohdassa "alan opiskelu Keudassa". Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietokenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. 

Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit seuraavasti:

  • Kokit: työvaatteet (n.100 €), kengät (n. 70 €), veitsisarja (vapaaehtoinen, n.100€), oppikirjat (n.100 €)
  • Tarjoilijat: työvaatteet keittiö (n. 100 €), työvaatteet sali (100 €), kengät (70€), oppikirjat (n. 100 €)

Opinto-ohjaajat

Järvenpää, Sibeliuksenväylä (tarjoilija tai kokki): Mirja Pitkänen

Kerava, Sarviniitynkatu (kokki): Mia Hartikainen

Mäntsälä, Lukkarinpolku (kokki): Eija Toivanen

Nurmijärvi, Lopentie (kokki): Eero Lounela

Mihin tähtäät opintojen jälkeen?

Valmistuttuasi Keudasta sinulla on uusi ammatti, joka tarjoaa sinulle uusia työmahdollisuuksia. Työelämään ja jatko-opintoihin liittyvä ohjaus kulkee punaisena lankana läpi opintojesi aina hakeutumisesta alkaen. Lisäksi me Keudassa haluamme tukea sinua koulutus- ja urapolullasi myös valmistumisen jälkeen. Valmistuttuasi voit liittyä mukaan Keudan alumnitoimintaan, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia verkostoitumiseen.

Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Keudan opiskelijana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo opintojen aikana ns. väyläopintoina.

Myöhemmin työkokemusta hankittuasi voit jatkaa opintojasi Keudassa ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.

Alalle sopivia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja Keudassa:

Jos etenet urallasi esimies- tai johtotehtäviin, voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla Keudassa:

Keudassa voit myös hankkia eri aloilla tarvittavia pätevyyksiä ja sertifikaatteja mm. korttikoulutuksiin tai muuhun täydennyskoulutukseen osallistumalla.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää
Sarviniitynkatu 9, Kerava
Lukkarinpolku 2, Mäntsälä
Lopentie 20, Nurmijärvi

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Eija Toivanen

050 321 9155

Opinto-ohjaaja

Eero Lounela

050 432 0425

Opinto-ohjaaja

Mirja Pitkänen

050 350 7546

Opinto-ohjaaja

Mia Hartikainen

050 468 8435

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi