Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - kokki, tarjoilija

Palvelualat

Hyvät eväät ruoka- ja juomakulttuurin kiehtovaan maailmaan!

Kokkina tunnet raaka-aineet ja makujen salat, kun valmistat laadukasta ruokaa yksittäisille asiakkaille ja asiakasryhmille.

Tarjoilijana huolehdit laadukkaasta asiakaspalvelusta ja ruuan tarjoilusta. Lisäksi hoidat buffet-tarjoilua.

Keudassa on hyvät laitteet ja uudet tilat oppimisen tueksi. Pääset jo opiskeluaikana tutustumaan alaan myös käytännössä, sillä järjestämme erilaisia asiakastilaisuuksia aina kahvituksista à la carte -tarjoiluihin. Joustavat opinnot mahdollistavat juuri sinun näköisesi tutkinnon – voit täydentää osaamistasi esimerkiksi elintarvikealan, liiketoiminnan tai matkailualan tutkinnoilla. Osallistumme aktiivisesti alan kilpailuihin, tapahtumiin ja esim. Gastro-messuille.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tiimityötaidot
  • Asiakaspalveluhenkisyys
  • Reippaus ja joustavuus

Työllistyminen

Ravintola- ja catering-alalta valmistuttuasi voit työskennellä esim. ravintolassa, ruokapalveluyrityksessä, kahvilassa, pitopalveluyrityksessä tai vähittäiskaupan ruokatiskillä. Työllisyystilanne alalla on hyvä!

Hakeutuminen

Jatkuva haku

  • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Valitse joko "Hakulomake" tai "Hakulomake oppisopimukseen" sen mukaan, kumpaan toteutustapaan haet.
  • Kutsumme sinut ohjauspäivään sähköpostitse
  •  Jos haet oppisopimukseen olemme sinuun yhteydessä puhelimitse
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on 18.2.-10.3.2020 osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion päättävät.

Tutustumispäivät

Järvenpää Sibeliuksenväylä

Tarjoilija, kokki

Avoimet ovet:

29.10.2019 (päiväkoulutuksen infot ja kierrokset klo 9.00 ja 12.00, monimuotokoulutuksen info ja kierros klo 18.00)

Toiminnalliset pajapäivät:

27.11.2019 klo 9-14
21.1.2020 klo 9-14
27.1.2020 klo 9-14

Ilmoittautuminen Sibeliuksenväylän avoimiin oviin ja pajapäiviin PopUp-koulun kautta tästä linkistä.

Kerava Sarviniitynkatu

Kokki

Toiminnalliset pajapäivät:

5.11.2019 klo 9-14.15
19.11.2019 klo 9-14.15
11.12.2019 klo 9-14.15
22.1.2020 klo 9-14.15
12.2.2020 klo 9-14.15
22.4.2020 klo 9-14.15

Ilmoittautuminen Sarviniitynkadun pajapäiviin PopUp-koulun kautta tästä linkistä.

Nurmijärvi Lopentie

Kokki

Toiminnalliset pajapäivät

20.11.2019 klo 9-11.30
21.11.2019 klo 9-11.30
9.1.2020 klo 9-12

Ilmoittautumiset Lopentien pajapäiviin: opinto-ohjaaja Kalle Määttä, kalle.maatta@keuda.fi

Mäntsälä Lukkarinpolku

Kokki

Toiminnalliset pajapäivät ja lyhyet infot:

25.9.2019 klo 8.30-14.30
9.10.2019 klo 8.30-14.30
30.10.2019 klo 8.30-14.30
5.11.2019 klo 13-14
20.11.2019 klo 8.30-14.30
3.12.2019 klo 13-14
11.12.2019 klo 8.30-14.30
9.1.2020 klo 13-14
15.1.2020 klo 8.30-14.30
11.2.2020 klo 13-14

Ilmoittautuminen Lukkarinpolun pajapäiviin ja koulutusinfoihin PopUp-koulun kautta tästä linkistä.

Muut Keudan avoimet ovet ja yleiset koulutusinfot löydät täältä.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinnon voi suorittaa joko ilta-monimuotokoulutuksena tai päiväkoulutuksena. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa myös koulutus- tai oppisopimuksella.

Toteutusvaihtoehdot

Päiväkoulutusta on Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä ja Keravalla. Päiväkoulutus on pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Ilta-monimuotokoulutus järjestetään Järvenpäässä. Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetusta on kaksi kertaa viikossa iltaisin. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Lukion tai toisen asteen ammatillisen perustutkinnon suorittaneille on tarjolla asiakaspalvelun osaamisalan opinnot (tarjoilija) päiväkoulutuksena Järvenpäässä 7.1.-18.12.2020. Opetusta on arkisin klo 8.30-15.00. Koulutuksessa voi suorittaa koko ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tai tutkinnon osia. Hakuaika tähän koulutukseen päättyy 31.12.2019.

Nopeasti työelämään - hanki osaamista suorittamalla tutkinnon osa

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin (Alan opiskelu Keudassa). Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.

Koulutuksen kesto 1 - 3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. 

Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit seuraavasti:

  • Kokit: työvaatteet (n.100 €), kengät (n. 70 €), veitsisarja (vapaaehtoinen, n.100€), oppikirjat (n.100 €)
  • Tarjoilijat: työvaatteet keittiö (n. 100 €), työvaatteet sali (100 €), kengät (70€), oppikirjat (n. 100 €)

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Opinto-ohjaajat

Järvenpää, Sibeliuksenväylä (tarjoilija tai kokki): Mirja Pitkänen

Kerava, Sarviniitynkatu (kokki): Inga Peltola

Mäntsälä, Lukkarinpolku (kokki): Eija Toivanen

Nurmijärvi, Lopentie (kokki): Kalle Määttä

Mihin tähtäät opintojen jälkeen?

Valmistuttuasi Keudasta sinulla on uusi ammatti, joka tarjoaa sinulle uusia työmahdollisuuksia. Ura- ja rekrytointipalvelu Voima auttaa sinua kohti työelämää.

Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Keudan opiskelijana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo opintojen aikana ns. väyläopintoina.

Myöhemmin työkokemusta hankittuasi voit jatkaa opintojasi Keudassa ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.

Alalle sopivia ammatti- tai erikoisammattitutkintoja Keudassa:

Jos etenet urallasi esimies- tai johtotehtäviin, voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla Keudassa:

Keudassa voit myös hankkia eri aloilla tarvittavia pätevyyksiä ja sertifikaatteja mm. korttikoulutuksiin tai muuhun täydennyskoulutukseen osallistumalla.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää
Sarviniitynkatu 9, Kerava
Lukkarinpolku 2, Mäntsälä
Lopentie 20, Nurmijärvi

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Mirja Pitkänen

050 350 7546

Opinto-ohjaaja

Inga Peltola

050 382 9840

Opinto-ohjaaja

Eija Toivanen

050 321 9155

Opinto-ohjaaja

Kalle Määttä

050 439 7691

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi