Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki tai tarjoilija, tutkinnon osa (Työvoimakoulutus nro 688263)

Koulutus alkaa: 7.1.2020

Hakuaika päättyy: 1.12.2019

Koulutus on suunniteltu ravintola- ja catering-alasta (kokki tai tarjoilija) kiinnostuneille tai alalla jo työskennelleille henkilöille, joilla on alalle soveltuvuus ja hyvä terveys. Maahanmuuttajilla edellytetään olevan koulutukseen riittävä suomen kielen taitotaso.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija työllistyy koulutuksen jälkeen ravintola- ja catering-alan tehtäviin tai saa valmiudet suorittaa tutkinto loppuun esim. oppisopimuksella. Koulutusaika on 7.1.2020-18.12.2020. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa 3-6 tutkinnon osaa valitusta osaamisalasta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.

Tutkinnon osia suorittanut tarjoilija osaa mm.

  • toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
  • toimia anniskelutehtävissä
  • esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Tutkinnon osia suorittanut kokki osaa mm.

  • toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
  • laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola- ja catering-alan erilaisissa tehtävissä. Ravintola- ja catering-ala tarjoaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti erilaisia työtehtäviä erilaisissa toimintaympäristöissä esim. erilaisissa ravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena. Koulutuspaikka on Järvenpää.

Koulutukseen hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (tunnistenumero 688263 )-> näytä ilmoitukset sivun alareunassa -> klikkaa koulutusta johon olet hakemassa-> valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) -> hae tähän koulutukseen tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi -> oma asiointi-> koulutushakemus.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Haastattelut toteutetaan 17.12.2019. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat lisätietoja te-toimistostasi tai valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15.)

Valintapäätöksestä ilmoitetaan aina kirjallisesti.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Koulutusassistentti

Anne Hakala

050 415 0655

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi