Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, osatutkinto (Työvoimakoulutus nro 678515)

marketing-image
Koulutus alkaa 15.8.2018 (Huom hakuaikaa jatkettu 17.8. asti!)

Hakeutuminen: Linkki hakusivulle (Tiedot-välilehdeltä löytyy hakupainike)

Kuvaus

Koulutus on suunniteltu Ravintola- ja cateringalasta kiinnostuneille tai alalla jo työskennelleille, joilla on alalle soveltuvuus ja hyvä terveys. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osaamisala: ruokapalvelun osaamisala, kokki, josta tutkinnon osat: ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp) ja lounasruokien valmistus (40 osp). Tavoitteena on saada valmiudet jatkaa tarvittaessa opinnot loppuun esim. oppisopimuksella tai työllistyminen alan työtehtäviin. Maahanmuuttajilla edellytetään olevan koulutukseen riittävä suomen kielen taitotaso (B1.1. tai A2.2 ).

Lisätiedot

Tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta osaamisala kokki (kaksi tutkinnon osaa). Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola- ja suurtalousalan perusammattitaitoa vaativissa tehtävissä, kuten työntekijänä erityyppisissä ravitsemisalan keittiötehtävissä.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena.

Koulutukseen hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtaistamissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään koulutuksen todellinen kesto sekä tutkintotaso. Koulutuksen kesto on henkilökohtainen. 

Lisätiedot: kouluttaja Jaana Silvast puh. 050 415 1465, sähköposti: jaana.silvast@keuda.fi ja koulutusassistentti Sanna Hyvärinen puh. 050 415 0658, sähköposti sanna.hyvarinen@keuda.fi .

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> valitse Tiedot-välilehti -> hae tähän koulutukseen tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi --> oma asiointi-> koulutushakemus.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Haastattelut toteutetaan viikolla 26. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. 

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat lisätietoja te-toimistostasi tai valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15.)

Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle aina kirjallisesti.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Koulutusassistentti

Palvelualat

Sanna Hyvärinen

050 415 0658

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi