Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, tutkinto valmiiksi (Työvoimakoulutus nro 682067)

PDF

Koulutus alkaa: 2.1.2019 (Haku päättyy 9.12.2018)

Hakeutuminen: Linkki hakusivulle (Tiedot-välilehdeltä löytyy hakupainike)

Kuvaus 

Koulutuksen tavoitteena on täydentää aiemmin suoritettu ravintola- ja catering-alan osatutkinto koko tutkinnoksi ja työllistyä koulutuksen jälkeen ravintola- ja catering-alan tehtäviin. Koulutuksen aikana on tarkoitus suorittaa 1-3 tutkinnonosaa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan sekä yhteiset tutkinnon osat.

Koulutukseen hakijoilta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää, alalle soveltuvaa terveydentilaa ja maahanmuuttajataustaisilla hakijoilla on oltava riittävä suomen kielen taito (vähintään A2.2.)

Lisätiedot 

Ravintola- ja catering-ala tarjoaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Perustutkinnon suorittanut voi toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Ravintola- ja catering-alalla on hyvät mahdollisuudet edetä uralla kouluttautumisen avulla.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena.

Koulutukseen hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (tunnistenumero 682067 )-> näytä ilmoitukset sivun alareunassa -> klikkaa koulutusta johon olet hakemassa-> valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) -> hae tähän koulutukseen tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi-oma asiointi->koulutushakemus.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Haastattelut toteutetaan viikolla 51 (20.12.2018). Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat lisätietoja te-toimistostasi tai valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15.)

VALINTAPÄÄTÖKSESTÄ ILMOITETAAN HAKIJALLE AINA KIRJALLISESTI.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Koulutusassistentti

Anne Hakala

050 415 0655

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi