Ravintola- ja cateringalan pt, kokki tai tarjoilija, tutkinnon osa (Työvoimakoulutus nro 688327)

Koulutus alkaa: 7.1.2020

Hakuaika päättyy: 1.12.2019

Koulutus on suunniteltu ravintola- ja catering-alasta (kokki tai tarjoilija) kiinnostuneille tai alalla jo työskennelleille maahanmuuttajille, joilla on alalle soveltuvuus ja hyvä terveys. Hakijoilla edellytetään olevan koulutukseen riittävä suomen kielen taitotaso.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija työllistyy koulutuksen jälkeen ravintola- ja catering-alan tehtäviin tai saa valmiudet suorittaa tutkinto loppuun esim. oppisopimuksella. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma mukaan. Opetus tapahtuu suomenkielellä ja hakijan riittävä suomenkielen taito varmistetaan haastatteluissa.

Lisätiedot ja mahdolliset tutkinnon osat

Tarjoilija

Ravitsemispalveluissa toimiminen/ Asiakaspalvelu ja myynti /Annosruokien ja juomien tarjoilu

Tutkinnon osia suorittanut osaa mm.

  • toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
  • toimia anniskelutehtävissä
  • esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Kokki

Ravitsemispalveluissa toimiminen/ Lounasruokien valmistus /Annosruokien valmistus

Tutkinnon osia suorittanut osaa mm.

  • toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
  • laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena.

Koulutusta järjestetään suuntaumisesta riippuen joko Järvenpäässä Sibeliuksenväylä 55 tai Keravalla Sarviniitynkatu 9.

Hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (tunnistenumero 688327 )-> näytä ilmoitukset sivun alareunassa -> klikkaa koulutusta johon olet hakemassa-> valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) -> hae tähän koulutukseen tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi -> oma asiointi-> koulutushakemus.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Haastattelut toteutetaan 16.12.2019. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuisuuksista saat lisätietoja te-toimistostasi tai valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9-16.15.)

Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle aina kirjallisesti.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Koulutusassistentti

Anne Hakala

050 415 0655

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi