Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Ravintola- ja cateringalan pt, Ruokapalvelualan at, osia (Työvoimakoulutus nro 692208)

Koulutus alkaa: 24.8.2020

Hakuaika päättyy: 2.8.2020

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto soveltuu ravintola- ja catering-alasta kiinnostuneille tai alalla jo työskennelleille henkilöille, joilla on alalle soveltuvuus ja hyvä terveys. Ruokapalvelujen ammattitutkinto soveltuu jo alalla työskennelleille henkilöille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan. Maahanmuuttajilla edellytetään olevan koulutukseen riittävä suomen kielen taitotaso.

Tavoitteena on, että opiskelija työllistyy koulutuksen jälkeen ravintola- ja catering-alan tehtäviin tai saa valmiudet suorittaa tutkinto loppuun esim. oppisopimuksella

Koulutusaika on 24.8.2020-27.8.2021. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta tai ruokapalvelualan ammattitutkinnosta oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma mukaan. Opetus tapahtuu suomenkielellä ja hakijan riittävä suomenkielen taito varmistetaan haastatteluissa.

Lisätiedot ja mahdolliset tutkinnon osat

Tarjoilija perustutkinnon osa

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu

Kokki perustutkinnon osa

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Suurtalouskokki ammattitutkinnon osa

  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa
  • Erityisruokavalioaterioiden valmistus
  • Kasvisruokien valmistus

Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola- ja catering-alan erilaisissa tehtävissä. Ravintola- ja catering-ala tarjoaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti erilaisia työtehtäviä erilaisissa toimintaympäristöissä esim. erilaisissa ravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä työssäoppimisena. Koulutuspaikkana toimivat Järvenpäässä Sibeliuksenväylä 55 tai Keravalla Sarviniitynkatu 9.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden sivuilla (linkki tämän koulutuksen hakusivulle löytyy tämän sivun yläosasta) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asioinnissa kohdassa koulutushakemus.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Perustele siis hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, kutsu haastatteluun lähetetään postitse. Haastattelut toteutetaan 13.8.2020. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää
Sarviniitynkatu 9, Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Koulutusassistentti

Anne Hakala

050 415 0655

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi