Rekrytoiva CNC-koneistuskoulutus (Työvoimakoulutus nro 685880)

Koulutus alkaa: 26.8.2019

Hakuaika päättyy: 4.8.2019

Koulutus järjestetään yhteistyössä VMP Järvenpään kanssa, joka on henkilöstöpalvelualan yritys. Motivoituneelle työnhakijalle ja käsillä töitä tekevälle työllistyminen tämän koulutuksen kautta on taattu. Tarjoamme tämän koulutuksen jälkeen työpaikan löytäneelle mahdollisuutta jatko-opintoihin oppisopimuskoulutuksen avulla, mikäli hakijalla on kiinnostus saada laajempi tutkinto alalle.

Koulutus on tarkoitettu CNC-koneistajan koulutuksesta kiinnostuneille. Tarkoitus on opetella työelämälähtöisesti CNC-koneistajan perustyötehtävät. Koulutuksessa käydään kuukauden aikana tiiviit teoriaopinnot ja työturvallisuusasiat sekä tarvittavat korttikoulutukset, jonka jälkeen siirrytään työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.

TOTEUTUS

Koulutus koostuu teoriaopinnoista, käytännön harjoittelusta ja sisältää työelämäjakson. Pääpaino koulutuksessa on käytännön harjoituksilla, jotka vastaavat CNC-koneistajan työtehtäviä. Tavoitteena on siirtyä kuukauden teoriaopintojen jälkeen harjoittelemaan yritykseen kyseisiä työtehtäviä. Osallistujia autetaan etsimään se oma työpaikka harjoittelujaksojen avulla Järvenpäästä tai lähiseudulta.

OPETELTAVAT TAIDOT

  • CNC-ohjelmointi
  • Valmistuskuvien (teknisten piirustusten) lukeminen
  • Kuvissa olevien mittojen ymmärtäminen ja kappaleiden hahmottaminen
  • Kiinnitystekniikka
  • Työvaiheiden hahmottaminen
  • Konepajamittaustekniikka

TAVOITELTAVA TAITOTASO

Työntekijällä on perusymmärrys valmistuskuvien lukemisesta, pystyy hahmottamaan kuvien perusteella mitä työkaluja tulisi käyttää ja pystyy työstämään kappaletta.

Muut opinnot/suoritukset:

  • Työturvallisuuskortti


Koulutukseen valittavilta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää, motivaatioita ja soveltuvuutta koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sekä riittävää suomen kielen taitotasoa (vähintään B.1). Koulutus soveltuu myös alan vaihtajille.

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta. Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 685880) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kouluutkseen valinta tehdään hakemusten ja mahdollisen haastattelun perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. 

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. 

Lisätietoja koulutuksen aikaisista etuuksista saa TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksesta, Koulutusneuvonta, puh 0295 020 702 (ma-pe klo 9.00 - 17.00) tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi -osoitteesta.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Mikko Suokas

050 415 0879

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi