Ruokapalvelujen ammattitutkinto - suurtalouskokki (AT), ravintolakokki (AT)

Palvelualat

Ruokapalvelujen ammattitutkinto on suunnattu ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneille ja/tai työelämän kokemusta hankkineille.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittanut työskentelee suunnitelmallisesti ruoanvalmistuksen eri tehtävissä. Hän toimii asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti osana työryhmäänsä.

Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin valitsemalla joko ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan (ravintolakokki) tai suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan (suurtalouskokki).

Ravintolakokki

 • työskentelee ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
 • työskentelee taloudellisesti ja laadukkaasti
 • esikäsitellee raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti
 • valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia
 • viimeistelee ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla
 • palveee asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti

Ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Suurtalouskokki

 • työskennelee suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä
 • toimii organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
 • työskentelee taloudellisesti ja laadukkaasti
 • valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia
 • käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
 • palvelee asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinto suoritetaan ilta-monimuotokoulutuksena.

Tutkinto muodostuu 60 osp:n laajuisesta osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta (ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai ruoanvalmistus suurtaloudessa). Tämän lisäksi suoritetaan 90 osp valinnaisia tutkinnon osia, joissa oman kiinnostuksen mukaan valitaan erityisruokavalioaterioiden, kasvisruokien tai kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen. Valittavana on myös eri tuotantomenetelmien ja tilauspalveluiden tutkinnon osat.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin opiskeluaika on noin 1 - 1,5 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin kuvan alla olevan linkin kautta (Alan opiskelu Keudassa). Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Kielitaitovaatimus

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun edellytysten varmistamiseen (kielitaitovaatimus B1.1.).

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Hakijalla tulee olla Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokki) suoritettuna tai vastaavat riittävän laajat tiedot ja taidot työelämästästä.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 390 euroa.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Johanna Leinonen

040 174 5508

Opettaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi