Ruokapalvelujen ammattitutkinto - suurtalouskokki (AT), ravintolakokki (AT)

Palvelualat

Kokki tuntee makujen salat!

Ruokapalvelujen ammattilaisena, suurtalous- tai ravintolakokkina, valmistat laadukasta ruokaa yksittäisille asiakkaille ja asiakasryhmille. Sinulla on laaja tietämys erilaisista ruokatuotteista ja esillepanomahdollisuuksista. Vastaat kokonaisuuden suunnittelusta ja toteuttamisesta huomioiden mm. kustannukset, ravitsemuksen ja muut asiakkaan tarpeet.

Keudassa opiskelet joustavasti ja voit räätälöidä juuri sinun näköisesi tutkinnon. Voit täydentää osaamistasi suorittamalla osia muista tutkinnoista esim. ravitsemis-, leipomokonditoria- tai liiketoiminnan aloilta. Pääset oppimaan aidoissa ravintolaympäristöissä osallistuessasi asiakkaille järjestettävään ravintola- ja juhlapalvelutoimintaan. Voit edetä osaamisellasi jopa valtakunnallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Kiinnostus ravintola-alan trendeihin ja uusiin tuuliin
  • Tiimityö- ja asiakaspalvelutaidot
  • Joustavuus

 Työllistyminen

Tutkinnosta valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi annosruoka- tai à la carte -ravintolassa, henkilöstöravintolassa, pitopalvelussa sekä kunnan tai kaupungin ruokapalvelun yksikössä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

  • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
  • Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinto suoritetaan ilta-monimuotokoulutuksena.

Tutkinto muodostuu 60 osp:n laajuisesta osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta (ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai ruoanvalmistus suurtaloudessa). Tämän lisäksi suoritetaan 90 osp valinnaisia tutkinnon osia, joissa oman kiinnostuksen mukaan valitaan erityisruokavalioaterioiden, kasvisruokien tai kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen. Valittavana on myös eri tuotantomenetelmien ja tilauspalveluiden tutkinnon osat.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin opiskeluaika on noin 1 - 1,5 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Mikäli haluat täydentää aiempaa osaamistasi suorittamalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden, tutustuthan tarjolla oleviin tutkinnon osiin kuvan alla olevan linkin kautta (Alan opiskelu Keudassa). Täytä tutkinnon hakulomake ja kirjoita hakemuksen lisätietoja-kenttään haettavan tutkinnon osan nimi.

Edellytykset opiskelulle

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun osaamiskartoitukseen.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Hakijalla tulee olla Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokki) suoritettuna tai vastaavat riittävän laajat tiedot ja taidot työelämästästä.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 390 euroa.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Johanna Leinonen

040 174 5508

Opettaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi