Ruokapalvelujen ammattitutkinto - suurtalouskokki (AT), ravintolakokki (AT)

Palvelualat
marketing-image

Ruokapalvelujen ammattitutkinto on suunnattu ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneille ja/tai työelämän kokemusta hankkineille.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittanut työskentelee suunnitelmallisesti ruoanvalmistuksen eri tehtävissä. Hän toimii asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti osana työryhmäänsä.

Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin valitsemalla joko ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan (ravintolakokki) tai suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan (suurtalouskokki).

Ravintolakokki

  • työskentelee ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
  • työskentelee taloudellisesti ja laadukkaasti
  • esikäsitellee raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti
  • valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia
  • viimeistelee ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla
  • palveee asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti

Ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Suurtalouskokki

  • työskennelee suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä
  • toimii organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
  • työskentelee taloudellisesti ja laadukkaasti
  • valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia
  • käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
  • palvelee asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Monimuotokoulutus

Koulutuksen kesto henkilökohtaisen suunnitelman mukaan noin 1 - 1,5 vuotta.

Aiemmin hankkimasi osaaminen huomioidaan henkilökohtaistamisen yhteydessä, jolloin on mahdollista, että sinut ohjataan suoraan näyttöön ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinto suoritetaan työelämässä toteutettavissa näytöissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinto muodostuu 60 osp:n laajuisesta osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta (ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai ruoanvalmistus suurtaloudessa). Tämän lisäksi suoritetaan 90 osp valinnaisia tutkinnon osia, joissa oman kiinnostuksen mukaan valitaan erityisruokavalioaterioiden, kasvisruokien tai kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen. Valittavana on myös eri tuotantomenetelmien ja tilauspalveluiden tutkinnon osat.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1.).

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla sekä monipuolinen työkokemus. Alan perustutkinto katsotaan eduksi.

Kustannukset

Opiskelumaksu 390 euroa.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Luonnonvara- ja ympäristöpalvelut, floristiikka
Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus

Johanna Leinonen

040 174 5508

Opettaja

Jaana Silvast

050 415 1465

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi