Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen (Tutkinnon osa, EAT)

Terveys- ja hyvinvointialat

Laadukas saattohoito osana hyvää hoitoa

Koulutuksessa opit kohtaamaan ja tukemaan saattohoidossa olevaa ihmistä ja hänen läheisiään. Suunnittelet ja arvioit saattohoidossa olevan potilaan hoitotyötä kokonaisvaltaisesti. Teet työtä turvallisesti ja toteutat lääkehoitoa omalla vastuualueellasi. Koulutuksessa saat eväitä myös saattohoitotyön arviointiin ja kehittämiseen.

Toteutusvaihtoehdot

Päivä-monimuotokoulutus | Tuusula Kirkkotie | Seuraava aloituspäivä 26.8.2021
Monimuotokoulutus sisältää lähiopetusta, etäopiskelua/verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetusta on yhtenä päivänä kuukaudessa torstaisin klo 8.30-15.45.

Seuraavat mahdolliset aloituspäivät ovat 26.8.2021, 23.9.2021 ja 28.10.2021.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä ja teemme yksilöhaastattelun.

Jos haluat aloittaa opintosi oppisopimuksella, klikkaa hakemuksella kiinnostuksesi ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa.

Kysy lisää hakeutumisesta: hakeutumispalvelut(a)keuda.fi | 09 2738 3700

Tutkinnon osan suorittaminen

Suoritettava Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen- tutkinnon osa (60 osp) on yksi tutkinnon osa Vanhustyön erikoisammattitutkinnosta.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti

Suoritat tutkinnon osan näytöillä ja osaamista voit hankkia oppisopimuksella, koulutussopimuksella tai oman työn ohessa.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin noin 7 kk). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Koulutus on tarkoitettu ikäihmisten parissa työskenteleville henkilöille, jotka haluavat saada alan uusinta tietoa ja taitoa ja näin ollen kehittyä vanhustyön asiantuntijaksi. Hakijalla tulee olla alalle soveltuva tutkinto ja alan työpaikka.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

  • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
  • sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssä oppimisessa toimimisen
  • veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen sijoittumista
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 100 euroa.

Toimipiste
Kirkkotie 31, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Anne Knuuti

040 174 4462

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi