Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto - sähköasentaja, automaatioasentaja

Tekniikan alat

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Seuraava koulutus alkaa 3.9. (monimuoto Järvenpäässä) Hakemuksia kerätään kesän ajan ja hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään elokuussa.

Automaatioasennuksen osaamisala, automaatioasentaja

Automaatioasentajan työpaikkoja ovat sähkö- ja automaatiotekniikan yritykset, teollisuus- yritykset, kodinkoneliikkeet sekä turvallisuus- tekniikkaan erikoistuneet yritykset. Osa toimii itsenäisinä yrittäjinä.

Automaatioasentaja hallitsee automaatiotekniikan, sähkötekniikan, elektroniikan ja tietotekniikan perusteet. Hän osaa asentaa, huoltaa ja korjata elektronisia ja sähköteknisiä ja myös mekaanisesti toimivia laitteita.

Sähköasennuksen osaamisala, sähköasentaja

Sähköasentaja tekee asuin-, liike-, toimisto-, teollisuus- tai julkisten kiinteistöjen sähkö- ja automaatioasennuksia sekä niiden käyttöön, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä sähköasennusstandardien ja säädösten mukaan. Hän voi tehdä myös sähköverkoston asentamiseen, käyttöön, huoltoon sekä kunnossapitoon liittyviä tehtäviä.

Sähköasentajaksi valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi sähköasennusliikkeessä asennus-, myynti- ja huoltotehtävissä tai tehdä teleasennuksia. Opinnot antavat valmiudet työskennellä myös sähkölaitoksella, teollisuudessa tai tehdasympäristöissä huolto-, kunnossapito- ja palvelutehtävissä. Voit perustaa myös oman yrityksen.

Sähköasentajan työ vaatii kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja yrittäjämäistä asennetta.

Hakeminen

Jatkuva haku

Seuraava koulutus alkaa 3.9. (monimuoto Järvenpäässä) Hakemuksia kerätään kesän ajan ja hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään elokuussa.

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kolmen viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmikuussa 2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Tutkinnon suorittaminen

Päivä, päivämonimuoto ja iltamonimuotokoulutus

Järvenpää Wärtsilänkatu: sähköasentaja (päivämonimuoto ja iltamonimuoto, koulutus alkaa 3.9.2018 Hakemuksia kerätään kesän ajan ja hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään elokuussa.Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetus iltaisin. Opiskelua oppilaitoksessa maanantaisin ja tiistaisin klo 17-21 sekä parillisina lauantaina klo 8.30-15.30.

Nurmijärvi Lopentie: sähköasentaja (opetusta päivisin)

Mäntsälä Lukkarinpolku: sähköasentaja, automatioasentaja (opetusta päivisin)

Sipoon Enter: sähköasentaja, automaatioasentaja (päivä)

Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta. 

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Kustannukset

Koulutus on maksutonta, opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin (n.250€) sekä työkalupakin (n.150€)

Hakulomakkeessa kysytään Koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu, ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Lisätietoja 

Opinto-ohjaaja Kari Ponto - Järvenpää, Wärtsilänkatu 7 

Opinto-ohjaaja Kalle Määttä - Nurmijävi Lopentie 

Opinto-ohjaaja Eija Toivanen - Mäntsälä Lukkarinpolku 

Opinto-ohjaaja Kari Ponto - Sipoon Enter 

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää
Sipoon Enter, Sipoo
Lukkarinpolku 2, Mäntsälä
Lopentie 20, Nurmijärvi

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Kari Ponto

050 439 7661

Opinto-ohjaaja

Eija Toivanen

050 321 9155

Opinto-ohjaaja

Kalle Määttä

050 439 7691

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi