Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisalaopinnot lähihoitajille ja perusopinnot suorittaneille

Terveys- ja hyvinvointialat
marketing-image
Tutkinnon nimi
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake PDF

Sinustako ammattilainen?

Osaamisalahaussa voivat hakea

  • lähihoitajiksi opiskelevat, joilla tutkinnon osat Kasvun tukeminen, Hoito ja huolenpito sekä Kuntoutumisen tukeminen ovat suoritettuina ennen osaamisalan alkua
  • lähihoitajiksi valmistuneet, jotka haluavat suorittaa toisen osaamisalan täydennyskoulutuksena.

Hakeutuminen

Tuusula Kirkkotien toimipiste

25.2.2019 alkaa 

  • lasten ja nuorten kasvatus ja hoito (iltatoteutus)
  • sairaanhoito ja huolenpito (UUTENA ilta- ja verkkopainotteinen toteutus, toiminnalliset lähiopetuskerrat maanantai- ja tiistai-iltaisin Tuusula Kirkkotien toimipisteessä)

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Kutsumme kaikki hakijat haastattelu- ja ohjauspäivään sähköpostitse. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Huomioithan, että järjestelmässämme on käyttökatkos n. klo 22.20-23.40 välisenä aikana päivityksen takia. Tänä aikana hakulomakkeen täyttäminen ei onnistu. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Pääsy-/soveltuvuuskokeet

Koulutukseen hakeville järjestetään haastattelu, jossa tarkistetaan edellytykset osaamisalaopintojen suorittamiseen sekä selvitetään hakijan opiskelumahdollisuudet.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskeluvälineistä tule lisäkustannuksia.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Tutkinnon suorittaminen 

Osaamisalaopinnoissa valitaan yksi osaamisalavaihtoehdoista ja tarvittaessa suoritetaan valinnainen tutkinnon osa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto koostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta, yhdestä osaamisalavaihtoehdosta sekä yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Koulutuksen suorittaminen päiväkoulutuksena

Valmistava koulutus toteutetaan osana opetusryhmiä. Lähiopetusta on noin 4 - 5 pv viikossa päiväopetuksena.

Koulutuksen suorittaminen monimuotokoulutuksena

Tutkintoon valmistava koulutus toteutetaan päivisin tai iltaisin järjestettävänä monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etä/verkko-opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista, yleensä päivisin. 

Edellytykset opiskelulle

Terveydentilavaatimukset ja rikostaustaote

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijoilta pyydetään rikostaustaote opintojen alkaessa.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus. Koulutuksen järjestäjä voi pyytää opiskelijaksi hakijalta hänen terveydentilansa koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia varten. Tietoja voi pyytää milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana riippumatta hakijan omasta ilmoituksesta. (Opetushallituksen määräys 27/011/2015).

Lisätietoja

Opiskelijavalinta

Hakijat kutsutaan haastatteluun. Kutsukirje lähetetään sähköpostitse. Haastattelun jälkeen opiskelijavalinta vahvistetaan ja hakijoille lähetetään tieto valinnasta tai valitsematta jättämisestä.

Toimipiste
Kirkkotie 31, Tuusula
Lukkarinpolku 2, Mäntsälä
Lopentie 20, Nurmijärvi

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Outi Kari

050 434 4105

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi