Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisalaopinnot lähihoitajille ja perusopinnot suorittaneille

Terveys- ja hyvinvointialat
marketing-image

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisalaopinnot on suunnattu lähihoitajaksi valmistuneille, jotka haluavat täydentää osaamistaan esimerkiksi siirtyessään alalla uuden asiakasryhmän pariin sekä niille, jotka haluavat täydentää opintojaan.

Seuraava koulutus alkaa 12.8.2019.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Kutsumme kaikki hakijat haastattelu- ja ohjauspäivään sähköpostitse. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Haastattelun jälkeen opiskelijavalinta vahvistetaan ja hakijoille lähetetään tieto valinnasta tai valitsematta jättämisestä.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Opintojen suorittaminen

 • Päivä-monimuoto
 • Ilta-monimuoto

Koulutuksen suorittaminen päivä-monimuotokoulutuksena

Koulutus toteutetaan päivisin. Lähiopetusta on noin neljänä päivänä viikossa. Opiskelu sisältää työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä etä- ja verkko-opiskelua.

Koulutuksen suorittaminen ilta-monimuotokoulutuksena

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena 2-3 iltana viikossa sekä etä- ja verkko-opiskeluna. Toiminnalliset lähiopetuskerrat maanantai- ja tiistai-iltaisin Tuusula Kirkkotien toimipisteessä. Opiskelu sisältää työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä etä- ja verkko-opiskelua.

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Osaamisalaopinnoissa valitaan yksi osaamisalavaihtoehdoista ja tarvittaessa suoritetaan valinnainen tutkinnon osa. Osaamisaloja on tarjolla toimipisteittäin seuraavasti:

Tuusula

 • ikääntyvien hoito ja kuntoutus (päivä-monimuoto) 
 • lasten ja nuorten kasvatus ja hoito (päivä-monimuoto & ilta-monimuoto)
 • mielenterveys- ja päihdetyö (päivä-monimuoto)
 • sairaanhoito ja huolenpito (päivä-monimuoto & ilta-monimuoto)
 • vammaistyö (päivä-monimuoto)

Mäntsälä

 • sairaanhoito ja huolenpito (päivä-monimuoto)
 • lasten ja nuorten kasvatus ja hoito (oppisopimus tai koulutussopimus syksystä 2019 & päivä-monimuoto tammikuusta 2020 alkaen)

Nurmijärvi

 • lasten ja nuorten kasvatus ja hoito (päivä-monimuoto) 
 • sairaanhoito ja huolenpito (päivä-monimuoto) 

Kielitaitovaatimus

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun edellytysten varmistamiseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Oppikirjoista tulee lisäkustannuksia, n. 50-100 euroa.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Edellytykset opiskelulle

Terveydentilavaatimukset ja rikostaustaote

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijoilta pyydetään rikostaustaote opintojen alkaessa.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus. Koulutuksen järjestäjä voi pyytää opiskelijaksi hakijalta hänen terveydentilansa koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia varten. Tietoja voi pyytää milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana riippumatta hakijan omasta ilmoituksesta. (Opetushallituksen määräys 27/011/2015).

Lisätietoja

Tuusula: opinto-ohjaaja Outi Kari

Mäntsälä: vastuuohjaaja Virpi Tahvanainen (sairaanhoito ja huolenpito), Katja Eskelinen (lasten ja nuorten kasvatus ja hoito)

Nurmijärvi: vastuuohjaaja Hannu Seppänen (lasten ja nuorten kasvatus ja hoito) ja Pihla Markkanen (sairaanhoito ja huolenpito)

Toimipiste
Kirkkotie 31, Tuusula
Lukkarinpolku 2, Mäntsälä
Lopentie 20, Nurmijärvi

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Outi Kari

050 434 4105

Opettaja

Virpi Tahvanainen

040 174 4459

Opettaja

Katja Eskelinen

040 174 4437

Opettaja

Hannu Seppänen

040 174 5439

Opettaja

Pihla Markkanen

040 174 5604

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi