Suurtalouskokin ammattitutkinto (Ruokapalvelujen ammattitutkinto 1.1.2019 alkaen)

Palvelualat
marketing-image
Tutkinnon nimi
Suurtalouskokin ammattitutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Tutkinnon perusteet PDF

Sinustako ammattilainen?

Suurtalouskokki suunnittelee ja organisoi annosten ja ateriakokonaisuuksien valmistamista eri valmistusmenetelmillä asiakaslähtöisesti ja laadukkaasti suurtalouden toiminta-ajatuksen mukaan. Hän ajoittaa ja jaksottaa työnsä ruokalajien sekä lisäkkeiden valmistamiseen. Muuntaa perusruokalajit tarvittavien erityisruokavalioiden mukaan sekä valmistaa tilaustuotteita. Lisäksi hän hallitsee elintarvikkeiden vastaanotto- ja varastointitoiminnot, aterioiden viimeistelyn ja esillelaiton, alan tietotekniikkaa sekä puhtaanapitoa. Työpaikkoina on suurtalouden erityyppiset toimipaikat ja keskitetyt tuotantokeittiöt.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Huomioithan, että järjestelmässämme on käyttökatkos n. klo 22.20-23.40 välisenä aikana päivityksen takia. Tänä aikana hakulomakkeen täyttäminen ei onnistu. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Tutkinnon suorittaminen

Ilta-monimuotototeutus

Lähiopetusta koululla on 1-2 kertaa kuukaudessa klo 16-18.

Alan työkokemusta tulee olla. Aiemmin hankkimasi osaaminen huomioidaan hakeutumisvaiheen henkilökohtaistamisen yhteydessä, jolloin on mahdollista, että sinut ohjataan suorittamaan tutkintoa ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1).

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Myös alan työkokemusta tulee olla 1-2 vuotta.

Kustannukset

Opiskelumaksu 300 euroa. 

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Luonnonvara- ja ympäristöpalvelut, floristiikka
Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus

Johanna Leinonen

040 174 5508

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi