Teemallinen kuvataiteen linja, kansanopisto

Humanistiset ja taidealat
marketing-image
Tutkinnon nimi
Kuvataiteen teemallinen linja

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Opetussuunnitelma PDF

Tietoa hakemisesta ja opiskelusta

Kansanopistokoulutuksen ajankohta

28.1.-30.4.2019

Hakuaika

15.10.-30.11.2018

Koulutuspaikka

Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

 

SOMMITELMIA JA SIVELTIMENVETOJA - kuvallisia lähtökohtia etsimässä       

Piirtämisen, maalauksen sekä taidegrafiikan menetelmiä edistyneille

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Teemallisella kuvataiteen linjalla haetaan uusia näkökulmia ja erilaisia aineksia oman ilmaisun syventämiseen. 13 viikkoa kestävä, kuvataiteeseen keskittyvä kansanopistolinja on tarkoitettu taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille, tai muuten edistyneille tekijöille.

Kevään 2019 teema rakentuu linjan taiteilijaopettajien kiinnostuksen kohteiden ympärille. Eri jaksoille opettajat ovat valinneet itseään erityisesti innostavia vaikutteita, kuvan toteuttamisen tekniikoita, taidehistoriallisia lähtökohtia tai kuvakulttuurin ilmentymiä. Jokainen jakso on erilainen, kun teemaa lähestytään erilaisten materiaalien tai sisällöllisten tekijöiden näkökulmasta.

Opetus tapahtuu intensiivikurssien muodossa, joissa keskitytään tiettyyn menetelmään, materiaaliin tai erikoistekniikkaan. Intensiivikurssien tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallista ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Kuvataiteen teemallinen linja luo erilaisen kuvataideopetuksen tason työväen- ja kansalaisopistojen sekä toisaalta ammatillisen taideopetuksen väliin.

Teemallisella linjalla työskennellään monipuolisesti usealla eri menetelmällä piirustuksen, maalauksen sekä taidegrafiikan tekniikoin. Linjalla tutustutaan myös taiteilijakirjan toteuttamiseen. Taidehistorian katsaukset tuovat sisällöllisiä aineksia sekä uudenlaisia lähtökohtia omaan työskentelyyn kuvataiteen perinteen ja nykytaiteen yhteyden kautta. Linjan opetussuunnitelman löydät sivun yläreunasta.

Päivittäin työskentely alkaa klo 9.30 ja jatkuu opettajan johdolla iltapäivään asti. Tämän jälkeen työskennellään itsenäisesti annetun tehtävän parissa. Päivittäinen itsenäinen työskentely on oleellinen osa opintoja.

Hakeminen

Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun 30.11. klo 15 mennessä. Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella joka on auki hakuajan.

Liitteet hakemukseen

Lähetettyäsi sähköisen lomakkeen lähetä vielä 3 kuvaa (jpeg, 1-2 mt) viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, veistoksista jne.) sähköpostiosoitteeseen kansanopistohaku@keuda.fi

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse hakuajan päätyttyä. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot. Koulutukseen hakeminen on sitovaa. 4 viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % 1.kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään 1. kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50€.

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (75 euroa / vko). Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria ja iltapäiväkahvi. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit sekä piirustus- maalausretket eivät sisälly opintomaksuun.

Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun  ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Millaista opiskelu on? Opiskelijan kertomaa:

”Opiskeluilmapiiri on mielestäni innostunutta ja keskustelevaa opettajien ja oppilaiden kesken. Koulurakennus metsän keskellä suorastaan kutsuu opiskelemaan kuvataiteita, inspiroiva ympäristö. Hyvin suunniteltu ja jaksotettu opintokokonaisuus. Olen päässyt kokeilemaan paljon erilaisia kuvan tekemisen tapoja. Mielestäni hyvä hinta / laatusuhde.”

”Olen ollut erittäin tyytyväinen varsinkin opiston laajaan tarjontaan ja monipuoliseen opetukseen. Opetus on ollut ammattitaitoista ja hyvin virikkeellistä, ja olen todella nauttinut opiskelusta ja ilmapiiristä, joka on ollut ihanan rento ja kannustava.”

”Minulla on ollut ilo ja etuoikeus opiskella erittäin innostavassa, taitavien ja kokeneiden tekijöiden ryhmässä, jossa on ollut kannustava ja rohkaiseva yhteishenki. Ryhmä merkitsee ja antaa paljon, mm. ideoita, palautetta, esimerkkejä, kannustusta, keskusteluja. Opettajat ovat olleet kokeneita, innostavia  ja opetukseensa paneutuvia.”

"Minun suhteeni taiteeseen katselevana, kokijana ja tekijänä on vahvistunut."

Toimipiste
Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Pia Kousa

040 174 5488

Koulutusassistentti

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto ja tieto- ja viestintäalan perustutkinto, kansanopistokoulutus

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi