Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Teemallinen kuvataiteen linja, kansanopisto

Yleissivistävä koulutus

Hakuaika

19.10.2020-27.11.2020

Kansanopistokoulutuksen ajankohta

25.1.2021-14.5.2021

Koulutuspaikka

Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

 

Vastakohtia ja vaikutelmia – teemana valo

Pekka Halosen akatemian kansanopiston Kuvataiteen teemallisella linjalla on vuosittain vaihtuva uusi teema. Vaihtuvien teemojen kautta haetaan uusia näkökulmia ja erilaisia aineksia oman ilmaisun syventämiseen. 2021 linjalla työskentelyn keskiössä on valo. Kevään aikana tehdään havaintoja erilaisista valovaikutelmista sekä tutkitaan valoa vastakohtien, kuten hämärän ja varjon tai läpikuultavuuden ja peittävyyden kautta.

Opetus rakentuu pääosin intensiivikurssien muotoon, joiden tavoitteena on antaa välineitä kokeilevaan ja omaa kuvallista ilmaisua pohtivaan ajatteluun. Teemallisella linjalla työskennellään pääosin piirustuksen ja maalauksen tekniikoin. Puupiirros- ja sekatekniikoihin tutustutaan yksittäisillä jaksoilla. Taidehistorian katsaukset tuovat sisällöllisiä aineksia sekä uudenlaisia lähtökohtia omaan työskentelyyn kuvataiteen perinteen ja nykytaiteen yhteyden kautta. Tarkemmat kurssikuvaukset löydät opetussuunnitelmasta joka on tulostettavissa ja luettavissa sivun yläreunasta.

Teemallinen kansanopistolinja on tarkoitettu taiteen perusopetusjakson työväen- ja kansalaisopistoissa käyneille, taidetta opiskelleille tai muuten edistyneille tekijöille. Päivittäin työskentely alkaa klo 9.30 ja jatkuu opettajan johdolla iltapäivään asti. Tämän jälkeen voidaan työskennellä itsenäisesti.

Hakeminen

Hakuaika 19.10.2020-27.11.2020

Opiskelijat valitaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella jonka löydät sivun yläreunasta. Hakemuksen ja kuvaliitteiden tulee olla perillä hakuajan loppuun  klo 15 mennessä.  Käsittelemme vain hakuajan puitteissa liitteineen saapuneet hakemukset.

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta sähköpostitse kahden viikon kuluttua hakemuksen saapumisesta. Koulutukseen hakeminen on sitovaa. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huomioi opintojen peruutusehdot.

 

Liitteet hakemukseen

Lähetettyäsi sähköisen hakulomakkeen lähetä vielä 3 kuvaa (jpeg, 1-2 mt) viimeaikaisista teoksistasi (maalauksista, piirustuksista, jne.) sähköpostiosoitteeseen kansanopistohaku@keuda.fi.

Kustannukset

Opiskelu on maksullista (75 euroa / vko). Opiskelu on opintotukeen oikeuttavaa.

Neljä viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % 1.kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään 1. kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50€.

Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit, sekä piirustus- ja maalausretket eivät sisälly opintomaksuun. Kela ei myönnä koulumatkatukea näihin opintoihin.

Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita (huoneessa suihku, wc, jääkaappi) pääkaupunkiseudun  ja Keski-Uudenmaan ulkopuolella asuville. Vuokraan voi hakea asumistukea.

 

Millaista opiskelu on? Opiskelijan kertomaa:

”Opiskeluilmapiiri on mielestäni innostunutta ja keskustelevaa opettajien ja oppilaiden kesken. Koulurakennus metsän keskellä suorastaan kutsuu opiskelemaan kuvataiteita, inspiroiva ympäristö. Hyvin suunniteltu ja jaksotettu opintokokonaisuus. Olen päässyt kokeilemaan paljon erilaisia kuvan tekemisen tapoja. Mielestäni hyvä hinta / laatusuhde.”

”Olen ollut erittäin tyytyväinen varsinkin opiston laajaan tarjontaan ja monipuoliseen opetukseen. Opetus on ollut ammattitaitoista ja hyvin virikkeellistä, ja olen todella nauttinut opiskelusta ja ilmapiiristä, joka on ollut ihanan rento ja kannustava.”

”Minulla on ollut ilo ja etuoikeus opiskella erittäin innostavassa, taitavien ja kokeneiden tekijöiden ryhmässä, jossa on ollut kannustava ja rohkaiseva yhteishenki. Ryhmä merkitsee ja antaa paljon, mm. ideoita, palautetta, esimerkkejä, kannustusta, keskusteluja. Opettajat ovat olleet kokeneita, innostavia  ja opetukseensa paneutuvia.”

"Minun suhteeni taiteeseen katselevana, kokijana ja tekijänä on vahvistunut."

Toimipiste
Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Pia Kousa

040 174 5488

Koulutusassistentti

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi