Tekstiilihuollon koulutus maahanmuuttajille, tekstiili- ja muotialan pt (Työvoimakoulutus nro 688268)

Koulutus alkaa: 13.1.2020

Hakuaika päättyy: 8.12.2019

Koulutus on suunniteltu tekstiilihuoltoalasta kiinnostuneille tai jo alalla työskenteleville maahanmuuttajille, joilla on alalle soveltuvuus ja hyvä terveys sekä riittävä kielitaito. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai koko tutkinto Tekstiili-ja muotialan perustutkinnosta (tekstiilihuoltaja) tai saada valmiudet jatkaa opinnot koko tutkintoon esim. oppisopimuksella.

Tavoitteena on työllistyminen tekstiilihuoltoalan yrityksiin lähinnä vesipesulan työtehtäviin, pesulan korjausompelutehtäviin tai saada perusvalmiudet ammatilliseen osaamiseen omassa joko tekstiilihuoltoon tai korjausompeluun erikoistuneessa yrityksessä toimimiseen.

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa tekstiili- ja muotialan perustutkinnon (osaamisala tekstiilihuolto) tutkinnon osa, osia tai koko tutkinto.

Tekstiili- ja muotialan tutkinnon suorittanut saa perusvalmiudet toimia erikokoisten vesipesua harjoittavien tekstiilihuoltoalan yritysten tekstiilihuoltajan työtehtävissä. Erityisesti vuokraustoimintaa harjoittavissa pesuloissa korjausompelun hallitseminen on työnhakijalle suuri etu.

Tekstiilihuollon työllistämisvaikutus on pitkään ollut nousujohteinen, toisin kuin valmistavan vaatetusteollisuuden puolella. Tekstiilihuoltoalan teollisuutta tarvitaan pienten pesuloiden lisäksi suuressa mittakaavassa mm. terveydenhuollon, palvelutalojen, päiväkotien, hotellien, ravintoloiden ja yritysten toiminnan turvaamiseksi. Palvelualan ammattina tekstiilihuollon katkeamaton palveluprosessi takaa ympärivuotisen ja -vuorokautisen puhtaustason muilla yrityssektoreilla. Tekstiilihuollon ammattilainen tekee tärkeää työtä puhtauden, hygieenisyyden, viihtyisyyden, näyttävyyden ja turvallisuuden eteen.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon/tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen.

Koulutus toteutetaan mahdollisimman joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena, näitä tarkoituksenmukaisesti vuorotellen päivä- ja iltaopiskeluna. Alan työpaikoilla opiskelijat tottuvat työskentelemään alan normaalien työvuorojen ja rytmien mukaan.

Koulutus käynnistyy Järvenpäässä 13.1.2020 klo 9.00 opetuspesulan tiloissa, Sibeliuksenväylä 55 A. Korjausompelujakso järjestetään Järvenpäässä osoitteessa Wärtsilänkatu 7. Koulutus päättyy 15.8.2020, jota edeltää noin 8 viikon mittainen harjoittelujakso työelämässä. Koulutus koostuu lähiopetuksesta, etätehtävistä sekä työpaikalla tapahtuvasta harjoittelusta myöhemmin tarkentuvan aikataulun mukaisesti.

Perustutkinto: Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, tekstiilihuoltaja
Valinnainen tutkinnon osa: Tekstiilien huoltaminen, 45 osp tai Tekstiili- ja muotialan tuotteiden korjaaminen ja muodistaminen, 15 osp.

Opiskelijavalinta

Koulutuksen aikana ja tulevissa harjoittelu- ja työpaikoissa tulee voida pukeutua hygienia- ja työturvallisuuysvaatimukset huomioiden asianmukaiseen työasuun.
Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. Valinta tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, johon lähetetään kutsu postitse.

Hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta.
Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 688268) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon.

Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata myös Internetissä: www.te-toimisto.fi > Asioi verkossa > koulutushakemusteni tilanne. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa lisätietoja työ- ja elinkeinotoimistosta tai valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9.00-16.15) tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Päivi Korhonen

050 434 4104

Koulutusassistentti

Anne Kyynäräinen

050 415 0733

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi