Tekstiilihuollon koulutus, tekstiili- ja muotialan pt, osatutkinto (Työvoimakoulutus nro 682372)

Koulutus alkaa: 1.4.2019

Hakuaika päättyy: 3.3.2019

Koulutuksen hakusivu: TE-palvelut/Työvoimakoulutus nro 682372

Kuvaus

Koulutus on suunniteltu tekstiilihuoltoalasta kiinnostuneille tai jo alalla työskenteleville, joilla on alalle soveltuvuus ja hyvä terveys sekä riittävä kielitaito (. A2.2). Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai koko tutkinto Tekstiili-ja muotialan perustutkinnosta (tekstiilihuoltaja) tai saada valmiudet jatkaa opinnot koko tutkintoon esim. oppisopimuksella.

Tavoitteena on työllistyminen tekstiilihuoltoalan yrityksiin lähinnä vesipesulan työtehtäviin, pesulan korjausompelutehtäviin tai saada perusvalmiudet ammatilliseen osaamiseen omassa joko tekstiilihuoltoon tai korjausompeluun erikoistuneessa yrityksessä.

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa Muoti- ja tekstiilialan perustutkinnon (osaamisala tekstiilihuolto) tutkinnon osa, osia tai koko tutkinto.

Muoti- ja tekstiilialan tutkinnon suorittanut saa perusvalmiudet toimia erikokoisten vesipesua harjoittavien tekstiilihuoltoalan yritysten tekstiilihuoltajan työtehtävissä. Erityisesti vuokraustoimintaa harjoittavissa pesuloissa korjausompelun hallitseminen on työnhakijalle suuri etu.

Tekstiilihuollon työllistämisvaikutus on pitkään ollut nousujohteinen, toisin kuin valmistavan vaatetusteollisuuden puolella. Tekstiilihuoltoalan teollisuutta tarvitaan pienten pesuloiden lisäksi suuressa mittakaavassa mm. terveydenhuollon, palvelutalojen, päiväkotien, hotellien, ravintoloiden ja yritysten toiminnan turvaamiseksi. Palvelualan ammattina tekstiilihuollon katkeamaton palveluprosessi takaa ympärivuotisen ja -vuorokautisen puhtaustason muilla yrityssektoreilla. Tekstiilihuollon ammattilainen tekee tärkeää työtä puhtauden, hygieenisyyden, viihtyisyyden, näyttävyyden ja turvallisuuden eteen.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon/tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen.

Koulutus toteutetaan mahdollisimman joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena, näitä tarkoituksenmukaisesti vuorotellen päivä- ja iltaopiskeluna. Alan työpaikoilla opiskelijat tottuvat työskentelemään alan normaalien työvuorojen ja rytmien mukaan.

Perustutkinto: Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, tekstiilihuoltaja

Valinnainen tutkinnon osa: Tekstiilien huoltaminen, 45 osp tai Tekstiili- ja muotialan tuotteiden korjaaminen ja muodistaminen, 15 osp.

Lisätiedot

Vastuuohjaaja Sari Mallat ja koulutusassistentti Anne Kyynäräinen.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. Valinta tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, johon lähetetään kutsu postitse.

Koulutukseen hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta.
Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 682372) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon.

Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata myös Internetissä: www.te-toimisto.fi > Asioi verkossa > koulutushakemusteni tilanne. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.
Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa lisätietoja työ- ja elinkeinotoimistosta tai valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta puh. 0295 020 702 (ma-pe klo 9.00-16.15) tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Sari Mallat

050 336 1542

Koulutusassistentti

Tutkintoa edeltävät palvelut

Anne Kyynäräinen

050 415 0733

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi