< Takaisin tutkintohakuun

Tieto-ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi

Tietojenkäsittely ja tietoliikenne (ICT)
Tutkinnon nimi Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Toimipiste Keskikatu 3 A, Kerava
Sipoon Enter, Sipoo

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Datanomien työpaikkoja on niin yksityisissä yrityksissä kuin julkishallinnossakin. Datanomi voi ryhtyä myös alan yrittäjäksi. Työ vaatii kiinnostusta tietotekniikkaan ja loogiseen ajatte-luun sekä käyttäjänäkökulman huomioon ottamista ja asiakaspalveluhenkisyyttä.

Ohjelmistotuotannon osaamisala

Ohjelmistotuotantoon suuntautunut datanomi työskentelee erilaisissa systeemityön vaiheissa käyttäen soveltuvia menetelmiä ja hyödyntäen suunnittelumalleja. Ohjelmistotuotannon koulutus antaa myös perusvalmiuksia pelisuunnittelijan, -testaajan ja -ohjelmoijan työtehtäviin sekä perusgrafiikan tuottamiseen.

Ohjelmistotuotannon osaamisalalta valmistunut toimii alussa yrityksen ohjelmistokehittäjän avustavissa tehtävissä tai WWW-sivujen suunnittelu- ja toteutustehtävissä. Hän voi työskennellä erilaisissa systeemityön vaiheissa, joissa käyttää soveltuvia menetelmiä ja hyödyntää suunnittelumalleja. Hänen tehtäviinsä voi kuulua esimerkiksi laatia vaatimusten pohjalta määrittelydokumentti, jonka perusteella hän suunnittelee määrittelyn mukaisen tietokannan ja käyttöliittymän sekä ottaa huomioon käytettävyyden. Hän tuotteistaa suunnittelemansa ohjelmiston hyödyntäen olemassa olevia toteutusratkaisuja. Jatko-opintojen (AMK tai yliopisto) jälkeen alalta valmistunut työskentelee usein muutaman vuoden ohjelmointikokemuksen hankittuaan seniori ohjelmoijana tai alan esimiestehtävissä

Käytön tuen osaamisala

Käytön tukeen suuntautunut datanomi muun muassa asentaa, testaa ja dokumentoi asiakkaan työtehtäviin soveltuvan työasemalaitteiston, sovellusohjelmat sekä tarvittavat tietoliikenneyhteydet. Hän myös opastaa asiakasta niiden käyttöönotossa. Sipoon Enterissä käytön tuen opiskelijoilla on mahdollisuus perehtyä mm. mobiiliohjelmoinnin ja multimedian perusteisiin.

Käytön tuen osaamisalalta valmistunut toimii usein yrityksen tietojärjestelmäasiantuntijana IT-tuessa tai Help Desk –tehtävissä tai lähitukena avustaen ohjelmien käyttöönotossa. Hän asentaa, testaa ja dokumentoi asiakkaan työtehtäviin soveltuvan työasemalaitteiston, sovellusohjelmat sekä tarvittavat tietoliikenneyhteydet. Hän opastaa asiakasta käyttöönotossa ja samalla varmistaa laitteistojen ja ohjelmistojen toimivuuden.

Datanomin työ vaatii:

  • kiinnostusta tietotekniikkaan ja loogiseen ajatteluun
  • käyttäjänäkökulman huomioon ottamista ja asiakaspalveluhenkisyyttä

Ammatin edut:

  • monipuolinen ja kiinnostava työ
  • erinomaiset mahdollisuudet jatkokoulutukseen ja uralla etenemiseen

Jatko-opintomahdollisuudet

Datanomiksi valmistumisen jälkeen voit lähteä jatkamaan opintojasi ammattikorkeakouluun tradenomiksi (tietojenkäsittelyn koulutusohjelma). Opiskelijoitamme on hakeunut jatko-opintoihin myös Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselle.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä sinuun kahden viikon kuluessa. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Yhteishaku

Yhteishaun seuraava hakuaika on helmikuussa 2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille haetaan Keudan Jatkuvan haun kautta, tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella.

Seuraava koulutus alkaa 9.8.2018

Tutkinnon suorittaminen

 Päiväkoulutus arkisin.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen sähköpostitse. 

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit (n.50€/vuosi)

Koulutuspaikat

Kerava Keskikatu Opinto-ohjaaja Marja Friberg

Sipoon Enter Opinto-ohjaaja Kari Ponto

Lisätietoja

Ohjelmistotuotannon osaamisala, jossa 3 suorituspolkua

  1. Juniori ohjelmistokehittäjä
  2. Pelikehittäjä
  3. Web-kehittäjä

Käytön tuen osaamisala, jossa 3 suorituspolkua

  1. Järjestelmäasiantuntija
  2. Tukipalvelujen taitaja
  3. Lähituki

Koulutuksen kesto noin 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

 

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Marja Friberg

050 563 8851

Opinto-ohjaaja

Kari Ponto

050 439 7661